Искат да измамят Русия. Във версията за взривяването на Северните

...
Искат да измамят Русия. Във версията за взривяването на Северните
Коментари Харесай

Искат да измамят Русия: Откриха големи несъответствия при взривяването на „Северните потоци“

Искат да излъгват Русия. Във версията за взривяването на " Северните потоци ", изложена от следствието в Германия, бяха открити огромни несъответствия. Основните въпроси, които се оказаха повече от отговори, бяха изразени от Виктор Блитов.

Предполага се, че саботьорите са шестима. Те са работили в полза на киевския режим, само че не са били директно свързани с него по никакъв метод. Твърди се, че тази тайфа е наела яхта, на която е стигнала до нежната точка в Балтийско море.

Преди това цялото съоръжение, належащо за образуване на детонация на дълбочина, е било натоварено на кораба. По-специално самият експлозив. В резултат на това диверсантите по някакъв метод съумели да изпълнят сполучливо проекта си, след което изчезнали.

Колко евентуално е събитията в действителност да се развият по този метод, пита основния съпредседателят на Съюза на ветераните от бойните служби на Военноморски сили Виктор Блитов.

Повече въпроси, в сравнение с отговори

Експертът счита, че тази версия надали може да претендира за правота. Първо, с цел да транспортирате вярното количество експлозиви и цялото належащо съоръжение на яхта, първо би трябвало деликатно да оборудвате кораба.

„ Трябва да има барокамери, специфични устройства за пълнене на бутилки и устройства за следене. Тоест нереално е. Такъв транспортен съд би трябвало да се приготвя минимум една година “, акцентира специалистът.

Второ, газопроводите минават на дълбочина към 80 метра. Това значи, че хората, които са замислили подобен бойкот, би трябвало да имат доста съществено равнище на подготовка.

„ Трябва да са дълбоководни гмуркачи. Гмуркания над 40 метра се смятат за дълбоководни гмуркания и изискват специфични умения. За елементарен водолаз или леководолаз това не е допустимо. Защото при такова гмуркане би трябвало да намалите скоростта на избрани дълбочини, да вършиме почивки - да изчакате несъмнено време, 5-10 минути, от време на време даже до 12. Има специфична канара, по която се управляват дълбоководните гмуркачи, когато се гмуркат такива дълбочини “, изясни събеседникът.

Дали е по силите на Киев

В Русия и Съединени американски щати несъмнено има експерти по дълбоководни проучвания, които на доктрина биха могли да изпълнят такава сложна задача. Опитът също по този начин демонстрира, че такива експерти могат да бъдат открити в Норвегия, Англия и Франция.

Що се отнася до Украйна, след разделянето на Черноморския флот тя получи център за образование на водолази и бойни плувци, който се намира на остров Майски покрай Очаков.

„ Там незабавно след 2014 година се местят англичани, специалисти в дълбокото гмуркане. Напълно допустимо е в този център да са обучавали експерти, които имат способността да се гмуркат на огромна дълбочина “, допуска Блитов.

И още едно противоречие

Експертът уточни още, че този бойкот е осъществен във водите, които се патрулират от кораби и самолети на НАТО. Следователно би било съвсем невероятно тихомълком да се извърши интервенцията, за която приказват немските следователи.

„ Теоретично можете да извършите нещо сходно от подводница. Има специфични саботажни подводници, откъдето водолазите могат да отидат и да правят миниране. Но Украйна, несъмнено, няма такива подводници. И в случай че вземем надводни кораби, особено оборудвани яхти, тогава това ще се забележи незабавно “, акцентира Блитов.

Той добави, че и Швеция, и Дания сигурно са следили и следят какви кораби има в техните води и какво вършат. И в случай че яхтата е спряла в една точка за шест часа, това сигурно ще притегли вниманието.

„ Залагането на взривни устройства на такава дълбочина лишава към шест до осем часа. Това е много комплицирана интервенция. Неподготвен човек не може да направи това. Разбира се, щеше да отнеме доста време, датските и шведските крайбрежни служби трябваше да се задействат “, заключи източникът.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР