Искането за спиране на антибългарската пропаганда е легитимно и лесно

...
Искането за спиране на антибългарската пропаганда е легитимно и лесно
Коментари Харесай

`Милена Милотинова: Скопие трябва да знае, че поетите ангажименти се изпълняват

„ Искането за прекъсване на антибългарската агитация е законно и елементарно изпълнимо, стига да има предпочитание за това от страна на публично Скопие. Но виждаме, че такова предпочитание липсва. Фактът, че българите от РСМ не са включени в работната група по конституционните промени, които засягат тях, е индикативен . Във всяка една европейска страна, когато се вършат даже елементарни законови промени, работните групи са отворени. Особено към заинтригуваните страни “. 

Това сподели пред БНР журналистът Милена Милотинова, създател на филмите „ Само тъй като бяха българи “ и „ Хроника на едно национално изменничество “. 

И акцентира, че казусът с вписването на българите в конституцията на РСМ от дълго време е европейски въпрос :   

„ Скопие би трябвало да знае, че поетите задължения би трябвало да се извършват.  Всичко е записано в преговорната рамка „. 

В предаването „ Нещо повече “ Милотинова добави още, че  невключването на българите в работната група е явен знак, който дава публично Скопие . А дали са вероятни конституционните промени? 

„ Всичко зависи от политиците в РСМ – дали желаят да стартират европреговори. Важно е не да се вършат камуфлажни промени, а  би трябвало да има действително включване на българите в обществено-политическия живот на страната . Колкото по-бързо Скопие впише българите в конституцията по метод, по който да им даде действителни права, толкоз по-бързо РСМ ще отвори пътя си към началото на договарянията с Европейски Съюз “. 

Интервюто на Георги Марков с Милена Милотинова в предаването „ Нещо повече “ можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР