Искането за референдум относно Договора за добросъседство в България, внесено

...
Искането за референдум относно Договора за добросъседство в България, внесено
Коментари Харесай

Талат Джафери отхвърли искането за референдум относно Договора за добросъседство с България

Искането за референдум по отношение на Договора за добросъседство в България, импортирано от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Събранието в Скопие, беше отхвърлено от ръководителя Талат Джафери. Това излиза наяве от клише на решението на ръководителя, оповестено в обществените мрежи.

Искането на ВМРО-ДПМНЕ е за привикване на референдум с въпрос: “Дали сте за отпадане на действието на Закона за ратификация на Договора за другарство и добросъседство с България, разгласен в Държавен вестник на 18.01.2017 година? ”

ВМРО-ДПМНЕ, която провежда няколкоседмични митинги против тъй наречените “френско предложение ” за решение на някои от отворените въпроси сред двете страни, счита, че 60% от македонците ще гласоподават за излизане от Договора с България. Председателят на Събранието аргументира отхвърли си да прегледа предлагането, акцентирайки, че интернационалните контракти не мога да бъдат променяни с вътрешно законодателство. Според специалисти, оттук насетне предлагането би трябвало да бъде прегледано от Събранието и в случай че бъде гласувано, Вътрешна македонска революционна организация ще би трябвало да събере 150 000 подписа за референдум.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР