Искането за моето отстраняване е механичен сбор от манипулативни и

...
Искането за моето отстраняване е механичен сбор от манипулативни и
Коментари Харесай

Иван Гешев: Искането за моето отстраняване е механичен сбор от манипулативни и неверни твърдения

Искането за моето премахване е машинален общ брой от манипулативни и погрешни изказвания и субективни, също манипулативни оценки. Това сподели преди съвещанието на Висш съдебен съвет основният прокурор Иван Гешев. Висшият правосъден съвет се събира на съвещание, с цел да разиска предлагането на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за предварително освобождение на Иван Гешев.

" Виждате какво се случва в Украйна. Не мисля че този въпрос съставлява интерес за българските жители. Не знам по какъв начин да разясня настояването за премахване на основен прокурор на страна членка на Европейски Съюз, по тази причина че е изпратил книги на класици като Вазов и Йовков ", разяснява Гешев.

" Това е машинален общ брой сред манипулативни и погрешни политически изказвания, субективни също, погрешни оценки и нормално цитиране на правила. Като държа да кажа, че сред три няма никаква връзка. Заедно общо нямат никаква връзка с конституцията и законите на страната, а още по малко с основния прокурор. Това щеше да е смешно, в случай че не е тъжно. Тъжно е тъй като това е неприятен знак за българската държавност. Лош знак е по тази причина, че очевидно се оправдават терзанията на българската прокуратура и на правосъдната власт, изразени пред европейските ни сътрудници “, съобщи Гешев.

„ Както споделих бюджетът на прокуратурата беше понижен, тъй като трайна правосъдна процедура. И евентуално казуса ще го слага пред Конституционния съд, че това нарушава съществени демократични правила – като разделяне на управляващите. Пак споделих, тогава основанието беше, че тези суми са предоставени на Българска академия на науките, аз имам доста другари, учени от Българска академия на науките, те заслужават не 20 млн., а повече. Но обвързване на страната е да обезпечи естественото финансиране на правосъдната власт и действие. Едва ли прекъсване на естествената работа на прокуратурата, в тази ситуация дори компликации да помогнем на сътрудниците си, може да се назова усъвършенстване на работата на някоя от управляващите “, сподели още Гешев.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/706916563782448
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР