Искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев е най-важната

...
Искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев е най-важната
Коментари Харесай

Андрей Райчев: ГЕРБ хвърли оставката на главния прокурор на масата за преговори без условия

Искането на оставката на основния прокурор Иван Гешев е най-важната разменна монета, която ГЕРБ и Движение за права и свободи оферират. Това сподели в предаването „ 120 минути “ социологът Андрей Райчев.

„ Смяташе се, че господин Гешев беше под техен патронаж. Половината от борбата беше против Гешев, а другата половина – против Борисов. И те, когато взеха решение да договарят за основаването на постоянно държавно управление, дори предложиха да договаря и за промяната на Иван Гешев “, съобщи той.

Социологът е безапелационен, че хвърлянето на най-силния коз на масата без никакви условия за договаряния е парадоксално, тъй като от ГЕРБ не са споделили, че ще „ падне главата на Гешев “, в случай че получат поддръжка от ПП-ДБ. Андрей Райчев напомни, че ГЕРБ и в частност Бойко Борисов имат за цел да излязат от изолацията. „ Това към този момент се случи. Той изхвърли последния чувал – Иван Гешев, от самолета, с цел да може да продължи да лети “, разгласи той.

Андрей Райчев разяснява още, че идеалният център в българската политика е Движение за права и свободи. „ Те в никакъв случай не са показвали леви или десни желания в съюзяването. По икономическата политика те са дялна партия, само че не се интересуват дали ще се съюзят с лява или дясна политическа мощ “, сподели още той.

Той е акцентира също по този начин, че ГЕРБ „ пробяга всички писти “ и към този момент е с две необятно отворени порти, както и доста мощна кандидатура за премиел в лицето на Мария Габриел.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР