Искането далеч надхвърля пакета от помощи за Украйна, който в

...
Искането далеч надхвърля пакета от помощи за Украйна, който в
Коментари Харесай

Financial Times: Украйна иска 250 хиляди артилерийски снаряда на месец от ЕС


Искането надалеч надвишава пакета от помощи за Украйна, който сега се разисква от Европейски Съюз, отбелязва изданието

Властите на Украйна са се обърнали към Европейския съюз с молба да й доставя към 250 000 артилерийски снаряда месечно за реализиране на триумфи на бойното поле, оповестява английският вестник The Financial Times, базирайки се на писмо на украинския министър на защитата Алексей Резников до европейските му сътрудници от 27-те страни членки на Европейски Съюз.

Резников написа, че заради дефицита на муниции украинските сили не могат да употребяват пълноценно потенциала на съществуващите артилерийски системи.

Искането надалеч надвишава пакета от помощи за Украйна, който сега се разисква от Европейски Съюз, отбелязва изданието.

Според Резников артилерията играе „ решаваща роля в унищожаването на военната мощност на съперника “.

По думите му приблизително на месец армията на Украйна употребява към 110 000 155-милиметрови снаряда, което е 25% от броя на тези, употребявани от съветската страна. „ Ако не бяхме лимитирани от броя на наличните артилерийски снаряди, бихме могли да използваме цялостния военен комплект – 594 хиляди снаряда на месец. Според нашите оценки за сполучливо осъществяване на бойни задачи минималното условие е минимум 60% от цялостния военен комплект, или 356,4 хиляди снаряда на месец “, написа Резников в писмото.

В тази връзка еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон в изявление за вестника съобщи, че европейската отбранителна промишленост би трябвало да премине към " военна стопанска система “, с цел да „ задоволи потребностите на отбранителната продукция “.

Според изданието въпросът за финансирането на увеличението на производството на въоръжение и военна техника може да бъде разискван от водачите на страните от Европейски Съюз на среща на върха в Брюксел на 23-24 март.

Тази седмицастана ясно, че Европейски Съюз приготвя проект от три точки за застраховане на Украйна с нужните муниции.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР