Искане за провеждане на Референдум за (повече) народовластие ще бъде

...
Искане за провеждане на Референдум за (повече) народовластие ще бъде
Коментари Харесай

Ново автошествие предстои в Пазарджик

Искане за осъществяване на Референдум за (повече) народовластие ще бъде повдигнат на идващия митинг в Пазарджик, плануван за през днешния ден. Демокрация (от гръцки: δημοκρατία) значи тъкмо народовластие, само че очевидно уредниците имат мислено освен това.

Сборният пункт още веднъж ще е на паркинга при парк " Стадиона ", прочут повече като " Битака ". Началният час е 13 часа. Събитието се разпространява в обществените мрежи от гражданската организация „ Моят Пазарджик “. Прави усещане обаче, че паралелно с настояването за естествени цени и обективни приходи този път има и много политически претенции. Те не са ориентирани към избрана партия, а против системата на ръководство.

Поставени са 5 въпроса. Сред тях са запитване дали народът да може да инициира референдуми по всички въпроси от компетентността на Народното събрание; дали национални допитвания да се предизвикват с най-малко от 100 000 имена; дали резултатът от него да се признава, в случай че повече от половината отговори са позитивни. Следващите въпроси за възможния предстоящ референдум се отнасят за въвеждане на електронно гласоподаване и за мажоритарен избор на депутати.

Вероятно и този митинг ще бъде под формата на автошествие, заяви Цветозар Угринов от „ Моят Пазарджик “. По думите му, този път самодейността е оповестена по друг метод, с цел да може повече хора да я виждат.

Междувременно в града всеобщият бензин А-95 падна до 2,04 лева./л по бензиностанциите на огромните вериги, като на една от тях слезе под психическата граница от 2 лв. и се предлага за 1,97 лева./л с плюс отстъпка от 10 ст./л за някои от клиентите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР