Искаме всеки един от присъстващите министри да ни запознае защо

...
Искаме всеки един от присъстващите министри да ни запознае защо
Коментари Харесай

Нинова: Нека министрите обяснят защо не могат да работят с Бисер Петков

Искаме всеки един от присъстващите министри да ни запознае за какво не може да работи с министър Бисер Петков. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебата по рокадите в кабинета.
" Уважаеми сътрудници какво се случи от през вчерашния ден до през днешния ден, откогато беше оповестена промяната в кабинета. Първо, през вчерашния ден се появи прессъобщение, че през днешния ден в 12 ч. новият министър ще одобри. 12 ч. мина. Отменете си прессъобщението. Това е малък подробност към огромното. За следващ път държавното управление споделя на нас, нека да ви е неловко това, само че и на бъгарските жители - Народното събрание е нищо. Аз вземам решение, аз назначавам, аз вкарвам 12.00 ч. Няма никакво значение, че няма такава точка в дневния ред на Народното събрание. Системно в три държавни управления наред разрушава институциите ", сподели още Нинова.
" Колеги, вие дали прочетохте решението за промяната на министри. Някъде да сте видели претекстове? Т ук няма нито една дума - претекстове. Единствените думи на премиера за промяната са, че никой министър в кабинета не желае да работи с Бисер Петков. Уважаеми господин Дончев, по-страшно нещо от високия звук в политиката е мълчанието в политиката . Вашата група мълчи към този момент час и половина. Г-жо ръководител желаеме всеки един от присъстващите министри да ни запознае с претекстовете си, за какво не може да работи с министър Бисер Петков ", прикани Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия попита дали ръководещите са броили какъв брой промени имат в този кабинета. " От промяната от 19 министри. Почти половината кабинет за три години се превъртя. Осем промени, в предходните имаше претекстове. Бяха или за корупция, или заради непросветеност. Какво значи това? Половин министерски съвет заменен за три години заради подозрения за корупция. Това значи - несръчност на този екип, която поражда неустойчивост в страната. Вие ги сменяте тези министри като носни кърпи.
По този метод се пробвате да отпушите напрежение, с цел да не стигне въпросът до първия, само че първия постоянно носи отговорност ", сподели Нинова.
Според нея казусът не е в фрагментите, а систематичен . " Той е в това, че цели системи са в колапс в България. Като Кирил Ананиев смени Николай Петров какво се промени в опазването на здравето към по-добро. Освен, че последният месец започнаха да затварят лечебни заведения . Здравната промяна я няма никаква. Какво се промени? Става по-лошо? Какво стана, когато Росен Желязков смени господин Москавско - тол системата е в цялостен неуспех ",попита още Нинова.
" Какво значение имат кадровите промени, когато е сгрешен моделът ", съобщи Нинова. " Казвате ръководещите, че тя ще извършва програмата на държавното управление. Тогава е ненужно да ви запитвам - ще има ли преизчисляване на пенсиите. Ням а да има, тъй като държавното управление на Борисов го няма в програмата си.
Ще се направи ли минималната пенсия 300 лева Не, няма, тъй като в програмата го няма.
Пише ли в програмата на ГЕРБ, че ще въвеждате противоконституционната джендъридеология. Не, само че тя я вкарваше като зам.-министър на образованието.
Пише ли, че ще трансферирате част от грижите за нашите даца на Неправителствени организации против тлъсто заплащшане. Не, не написа. В Конституцията написа, че това е грижа на страната. Във вашата стратегия не го написа, само че тя го правеше. Въпросът е риторичен, отговорът вие ще си го дадете ", съобщи Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия Подчерта, че следващата кадрова смяна не взема решение нито един проблем, а се прави с цел да се изкара мандата.
" Кадровата смяна е мъка за държавното управление. По-лошо тя е неустановеност за страната, колапс за цели системи и мъка на българския народ ", приключи изявлението си Корнелия Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР