Искаме увеличение на заплатите с 25%, увеличение на ваучерите за

...
Искаме увеличение на заплатите с 25%, увеличение на ваучерите за
Коментари Харесай

Служителите в пощите излизат на протест след 2 февруари, ако не им увеличат заплатите с 25%

„ Искаме нарастване на заплатите с 25%, нарастване на ваучерите за храна с 40 лева и възстановяване на изискванията на труд на работещите в „ Български пощи “. Ако това не се случи, след 2 февруари излизаме на митинг ”. Това съобщи за БГНЕС Валентин Стоянов, ръководител на синдикалната федерация на известията към КНСБ.

Стоянов посочи, че от началото на 2022 година Синдикалната федерация на известията води битка за нарастване на заплатите на чиновниците, защото междинните заплати на 2/3 от работещите са малко над минимума на миналогодишната работна заплата.

„ Ние сме внесли настояванията на синдикатите в новото управление на Български пощи. На този стадий сме в алегорични протестни дейности, ще спазим законите ”, съобщи още Стоянов и продължи: На 2 февруари имаме спогодба с управлението на Български пощи да ни одобри, с цел да разясняваме нарастването на заплатите на чиновниците, само че в случай че това не се случи, вършим подписка и минаваме към началото на протестни и по-късно ефикасни протестни дейности ”, изясни още Валентин Стоянов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР