Искаме президентът Румен Радев да свика КСНС за изгонените руски

...
Искаме президентът Румен Радев да свика КСНС за изгонените руски
Коментари Харесай

Нинова бясна: Спираме преговорите с Продължаваме промяната и искаме заседание на КСНС

Искаме президентът Румен Радев да свика КСНС за изгонените съветски дипломати. Настояваме да се свика закрито съвещание за чуването на шефа на ДАНС за отчета, който е изготвил по проблема.

Това съобщи в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя свика изключително взаимно съвещание от Изпълнителното бюро и парламентарната група на левицата.

Българска социалистическа партия стопира договарянията с " Продължаваме промяната " за сформиране на ново държавно управление в границите на този парламент поради решението на Кирил Петков да изгони 70 съветски дипломати.

Ще се върнем на масата на диалозите, в случай че Кирил Петков поеме персонална отговорност и отдръпна своята кандидатура за нов министър председател в това Народно заседание, уточни Нинова.

„ Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е невиждано в българската дипломатическа история. Това е на прага на разкъсване на дипломатическите връзки. За нас то е безусловно недопустимо и по метода, по който е взето, и по наличието в него”, съобщи Нинова. Тя е безапелационна, че решението е взето еднолично от премиера Кирил Петков. „ Всеки, който твърди, че има решение на Министерски съвет, като вицепрезидента Илияна Йотова, да го докаже”, сподели Нинова.

Българска социалистическа партия изиска закрито съвещание на Народно събрание и чуване на шефа на ДАНС.„ Настояваме въпросът да отиде там, където му е мястото. Влизаме сега в залата и желаеме закрито съвещание на Народно събрание и чуване шефа на ДАНС за отчета, който е изготвил и дал до този миг може би само на господин Петков”, съобщи Нинова.

От Българска социалистическа партия ще изискат от президента да свика КСНС.

„ Изказването му от сутринта е извънредно обезпокоително. Ако президентът не знае, че има подобен отчет на ДАНС, то нещо изрично не е наред в държавата”, сподели Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР