Искаме парите по Плана за възстановяване и устойчивост да стигнат

...
Искаме парите по Плана за възстановяване и устойчивост да стигнат
Коментари Харесай

Пулев: Бизнесът е в критичен момент, парите от Плана трябва да стигнат бързо до него


„ Искаме парите по Плана за възобновяване и резистентност да стигнат бързо до него “, разяснява още той

„ Стараем се да бъдем оптимално самодейни, тъй като бизнесът се намира в един доста уязвим и сериозен миг. Искаме средствата по ПВУ да стигнат до микро предприятията, до дребния и междинния бизнес, да се влага в рационализация и бизнесът да върви напред “. Това е декларирал министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев в изявление, оповестяват от ведомството.

До края на годината Министерството на нововъведенията и растежа ще обезпечи 735 млн. лева – по 5 млн. лева дневно, за микро, дребните и междинни предприятия.

Пулев акцентира, че главният приоритет в ръководството му е да даде глътка пресен въздух за най-уязвимия сегмент в българската стопанска система, а точно микро, дребните и междинни предприятия.

„ По-голямата част от средствата – 600 млн. лева, идват по линия на Плана за възобновяване и резистентност. Той е отворен и работи. Останалата част от ресурса, почти 135 млн. лева, са от стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021-2027 “, добавя министърът.

В момента е допустимо кандидатстването по първата отворена за България процедура от Плана за възобновяване и резистентност „ Технологична рационализация “ в размер на 260 млн. лева Подаването на документите е напълно онлайн през системата ИСУН до 21 септември 2022 година

Министърът разгласи, че с неговия екип организират мобилни приемни в редица регионални градове в страната за разпространение на процедурата, като добави, че на 3 септември 2022 година ще бъде в Пловдив и Пазарджик. 

Във връзка с работата на Българската организация за вложения (БАИ) Пулев разгласи, че в идващите месеци следва узаконяване на 54 плана за 2,2 милиарда лева, които ще обезпечат 4 500 нови работни места. До този миг в организацията има 11 сертифицирани плана на стойност 230 млн. лева, които са основали над 1 500 работни места, показват още от министерството.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР