Искаме механизъм, който да гарантира заложеното в декларацията ни с

...
Искаме механизъм, който да гарантира заложеното в декларацията ни с
Коментари Харесай

Васил Пандов: Процедурите за избор на шеф на БНБ и НЗОК трябва да бъдат замразени докато не ги обсъдим с к...

" Искаме механизъм, който да подсигурява заложеното в декларацията ни с ГЕРБ-СДС. Няма съдружно съглашение, само че посредством декларацията стъпихме на съществени правила, отклонението от общите цели е в нарушаване на поетия ангажимент. Мария Габриел пое задължения взаимно с акад. Денков и ние стоим зад тях. Не е имало казус когато министър председателят подаде оставка, Народно събрание да реши той да продължи да извършва отговорностите си, коства ми се, че и в този момент няма да се случи ", означи специалистът.

 

Той изрази мнение, че назначенията на равнище зам.-министри и регионални шефове се съгласуват с Мария Габриел.

 

" Затова и на доста места още не са факт. ГЕРБ-СДС не дефинират назначенията, само че всяко едно се разисква с тях. Не желаеме да се стигне до раздор, да не се загуби мъчно постигнатият консенсус за ръководство. Предлагаме на ГЕРБ-СДС диалози, на които да се върнем към декларацията на Денков и Габриел. Точките, които залагаме, се съдържат в декларацията. Ако има диалози, може да бъде признат и разновидността на ГЕРБ-СДС за началник на Българска народна банка ", безапелационен бе доцент Пандов. 

 

По думите му МФ е било подведено, тъй като поправката в Закон за обществените поръчки планува огромна

промяна.

 

" Концептуално не можем да накараме всички персонални лекари да наддават за най-ниска цена, същото важи и за интервенциите. След среща сред министъра на финансите, ръководителя на БСЛ и съсловни организации, и е контрактувано МФ да не внася поправките за разглеждане в Народно събрание ", разяснява доцент Пандов.

 

Според него дефицитните антибиотици и другите лекарствени артикули би трябвало да се предписват единствено електронно, с цел да се наблюдава наличността им.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР