Искаме да научим децата си да бъдат добри хора и

...
Искаме да научим децата си да бъдат добри хора и
Коментари Харесай

Родители на 5 деца: Беше като обсесия, а с тях любовта все повече расте

Искаме да научим децата си да бъдат положителни хора и да демонстрират почитание, споделят Надя и Валди

През седмицата Национален статистически институт разгласи резултатите от най-новото си изследване, от което стана ясно, че идеалното семейство за българите е с 2 деца, само че от ден на ден двойки избират да имат 3 деца.

Семейството на Надя и Валди Събеви гостува на и Петя Дикова. Двойката има пет деца. Те са осъществени експерти в своите области.

Валди се занимава с музика, а Надя харесвала нейното звучене и решила да се свърже с него. Той обаче изобщо не обърнал внимание на известията ѝ във Facebook. След това обаче видял фотографията ѝ и бил мощно притеглен. Майката на Валди не одобрявала предходните му гаджета, само че когато видяла Надя, също била очарована.

Още при започване на връзката си знаят, че желаят голямо семейство. Два месеца откакто се срещат, Надя забременява с Инес, а малко по-рано скрито са се оженили.

„ Мен статистиката ме изненадва, само че в това време доста ме радва “, разяснява проф. доктор Надежда Илиева, началник на секция „ Икономическа и обществена география “ към Българска академия на науките.

„ Проучването на Национален статистически институт демонстрира смяна в настройките, само че в това време осъщественото семейство е много по-различно. Надяваме се идеалното и мечтаното семейство да се припокрива “, добави тя.

„ Решенията ни за последващо дете идваха естествено. Започнахме да имаме нещо като обсесия, искахме още и още, тъй като са сладки и положителни, а любовта ти пораства още и още “, споделя фамилията.

Според проф. Илиева изборът за деца зависи от полезностите – да се избяга от материалното и да осъзнаем, че сме щастливи, когато имаме повече деца.

Надя споделя, че се среща със фамилии, които имат по три деца.

„ Нямахме никакви проекти, като се изключи че желаеме да се развиваме. Занимавам се с музика, а това не е нещо, което обезпечава устойчиво бъдеще. Просто се движим с живота “, описа Валди. „ Искаме да научим децата си да бъдат положителни хора и да демонстрират почитание. Според възпитанието идва от образеца, а не от карането. Училището има също доста значима роля, то е като втори дом за децата. Учителите имат невероятна роля “, разяснява още той.

„ Надя е прелестна стопанка и майка “, добави Валди.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР