Искам справедливост от съда. Не може джигитите да си джиткат

...
Искам справедливост от съда. Не може джигитите да си джиткат
Коментари Харесай

Бащата на убит в катастрофа: Нямаше нито едно нарушение на пътя, а джигит ми го отне

" Искам правдивост от съда. Не може джигитите да си джиткат свободно. Моят наследник беше погубен. Имахме фантазии с него. За страдание няма да се осъществят. За пет години като водач нямаше нито едно нарушаване и подобен джигит на пътя ми го лиши. ", проплака пред правосъдната палата във Велико Търново бащата на 22-годишния Васил - Никола Николов. Синът му и още двама негови другари - Георги и Светли, бяха убити от водач, блъснал челно с неразумно висока скорост колата им край Български извор. Трагедията се разигра преди повече от 3 година, а фамилиите към момента търсят правдивост. Преди гледането на делото против виновника - Александър Ковачев от Габрово, родителите и близки стачкуваха пред постройката на съда. 

" Не може да си умъртвил три млади деца с 110 км/ч и да продължаваш да си живееш живота, все едно нищо не се е случило - да обикаляш по морски курорти, заведения, нощни заведения, а ние гнием и всеки ден сме по гробищата. Нашите деца ги няма. дано да спасим другите деца. Не може за три убити деца и двама полуинвалиди да се дават 4 година Как ще накараме другите хора да съблюдават разпоредбите? " - пита Петя Иванова, майка на убития Васко.

Искаме заслужено правосъдно дело, сподели майката на Георги Весела Матеева. С татко му към този момент са изгубили сили поради бавното правосъдие и мудната правосъдна система. " Нямам концепция за какво толкоз постепенно стават тези неща. Явно има и нещо под масата, с цел да се бавят толкоз нещата, позволи Николай Михайлов.

" Георги бе прелестно дете. Обеща ми: " Мамо, ще завърша в Пловдив за преподавател по биология и британски език ". Една година му остана... и не се върна ", ридаеше майка му.

Подсъдимият Александър Ковечев получи на първа инстанция 8 години по съкратеното правосъдно разследване. След това Апелативният състав понижи наказването на 4 година, а Върховен касационен съд отлени присъдата напълно и върна делото за ново разглеждане в Търново, само че от различен състав.

Днес за повторно ход на делото не бе даден, заради отсъствие на подсъдимия. Неговият бранител показа пред съда писмени доказателства – здравна епикриза и амбулаторен лист, че подзащитният му е постъпил в болнично заведение в София на 04.01.2024 година, където е претърпял интервенция. В момента се намира в развой на възобновяване от същото и не е допустимо физически да участва на плануваното правосъдно съвещание. Тъй като подсъдимият категорично е изразил своето предпочитание да взе участие персонално в своята отбрана и записаното в Наказателно-процесуален кодекс, че наличието на подсъдимия по каузи с обвиняване за тежко закононарушение е наложително, съдът отсрочи разглеждането на делото. Следващото съвещание е планувано за 26.02.2024 г. 

Междувременно родителите демонстрираха пред публицисти клипове във фейсбук, на които се виждат интензивни тренировки на Александър Ковечев на боксовия кръг, макар изказванията за влошеното му здраве.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР