Искам днес да обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията

...
Искам днес да обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията
Коментари Харесай

Петков: Ще обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени

" Искам през днешния ден да обсъдим цялостния пакет за ограниченията против инфлацията и високите цени ".

Това сподели министър-председателят Кирил Петков при започване на съвещанието на Министерския съвет.

" Българското държавно управление успяхме да задържим цените на тока за битовите потребите без да бъдат покачени. Това се случва на доста малко места в Европа. Вкарвайки над 4 милиарда помощи за бизнеса, също е невиждано като % от Брутният вътрешен продукт ", добави той.

Безпрецедентно като % от Брутният вътрешен продукт е и вкарването на над 4 милиарда помощи за бизнеса, акцентира министър председателят.

" Хакерската офанзива не попречи на изплащането на 70-те лв. за пенсионерите за Великден. Това са спомагателни средства от бюджета ", сподели още той.

" Вчера търговците на горива потвърдиха, че сега повишаване на цените на горивата няма и ежемесечно ще се срещаме, с цел да сме сигурни, че при първо рухване на цените ще се отрази на колонките. Очакваме диалози с Министерство на финансите за Данък добавена стойност на хляба, плодовете и зеленчуците ", добави Петков.

" Искам да поздравя обединението, че успяхме да стигнем до единодушие и се надявам да мине през Народно събрание гласуването на над 650 млн. да се дадат на пътните компании, с цел да стартират ремонтите на пътищата. Г-н Борисов е преброил 3000 дупки, само че те надали те са се случили в последните 100 дни ", сподели още министър председателят.

На финала на обръщенеито на министър-председателя, той поздрави обединението, че са постигнали единодушие за парите за пътните строители.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР