Искам да започна да пиша имейли както моите колеги мъже

...
Искам да започна да пиша имейли както моите колеги мъже
Коментари Харесай

Имейл с усмивка накрая

" Искам да стартира да пиша имейли както моите сътрудници мъже - ще поработя над това! "

Това съобщи в ефир преди време водещата на телевизия CNBC Мария Бартиромо. И добави, че това е било едно от обещанията ѝ пред самата себе си за идната нова година. Какво тъкмо значи? – се запитаха незабавно наблюдаващите от Business Insider. И кому е нужно?

Отговорът може би е по-прост, в сравнение с си мислите, разяснява професорът по филология в Университета на Джорджтаун Дебора Танен. Спомнете си за тези случаи, в които някоя колежка (или колега) след дълготрайна връзка е почнала да подписва бизнес кореспонденцията си с " Целувки! ". Или пък смекчава властническите си послания с усмихната емотикона. И във вашия офис има подобен човек, нали? Шансовете са, че това е жена, демонстрира неумолимата статистика от Съединени американски щати.

" Като цяло, дамите пишат по-дълги имейли и са по-склонни да употребяват прочувствени способи на изложение ”, изяснява Танен. " Те смесват по-личния жанр на диалог с работния ". 

Естествено, мъжете също мислят за други неща, с изключение на за работа (светските диалози са типични и за двата пола), само че техните ползи са свързани по-често с области като спорта и споделените занимания, които се възприемат като неутрални, а не персонални тематики за диалог. Дамите, от своя страна, вмъкват в връзката прочувствени или хумористични изречения, с цел да покажат, че са доброжелателни. За мъжете тази форма на връзка постоянно е прекомерно персонална.

Лошо ли е обаче да пишеш имейли " като жена "? И да, и не, счита Танен. Откритата и прочувствено транспарантна позиция на работното място води до по-силно доверие и по-успешно шерване сред сътрудниците. Често обаче хората, които поддържат връзка по по-неформален и другарски метод, са оценени като по-фриволни от началниците, които не се интересуват от стила им или не го споделят.

Работата на мъжете обаче също " не е чиста ", счита експертът. Сарказмът, да вземем за пример, е тяхно оръжие доста по-често, в сравнение с при дамите.

Дамите обаче го употребяват в по-негативен смисъл, до момента в който за мъжете той постоянно показва възприятието им за комизъм. Грешната интерпретация на хумора обаче постоянно води до съществени проблеми в офиса, предизвестява Танен.

Ако хуморът прелее и в онлайн връзката, неправилните заключения стават още по-чести. Лице в лице по-лесно може да познаем дали индивидът против нас се майтапи, както и дали е доброжелателен, или не. Писаната тирада доста по-трудно предава тези нюанси и вследствие на това хумористичният ви имейл може да се одобри много зле.

Съветът на Танен към мъжете и дамите в офисите е да не се тормозят дали пишат имейли " като дами ", продължава изданието Inc.com. Необходимо е единствено да отделите миг да прецените дали думите – и вероятно емотиконите – които включвате в кореспонденцията си не спадат към прекомерно неофициалната категория.

Послепис: Искате да употребява те усмихнатото и оплезено личице? (:P) Запазете го единствено за другари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР