Искам да споделя какви са настроенията за решаването на тези

...
Искам да споделя какви са настроенията за решаването на тези
Коментари Харесай

Мощна атака! Борисов побесня за бюджета

Искам да споделя какви са настроенията за решаването на тези въпроси. Това, което всички би трябвало да знаят. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на ексклузивен брифинг на партията. 

Служебното държавно управление бяха упрекнати за цифрите, само че пред нас към този момент стои публично закона за бюджета и обновената бюджетна прогноза, която доста пъти съм желал да видя. Тя е обновена за идващите една-две години, тъй като минават като момент. Случката е, че дългът ще стане 70 млрд. Обръщам се към " Възраждане ", 2,2 млрд ще отидат в лихви в непознатите банки, с цел да платят този голям дълг. Това ни чака, за всеки, който каже, че желае самичък да ръководи.
-->
Едно е ясно - деня, в който президентът излезе с вдигнат пестник, ние ви вкарахме в най-бялата организация - чакалнята на еврозоната. Сега щяхме с Хърватия да сме в еврозоната. От всички критерии в този момент няма нито един изпълнен. 6,4% бюджетен недостиг. Честито на " Възраждане ". С този индикатор еврозона няма. Става и безсмислена опорката за еврозоната ", съобщи Борисов.  

Борисов сподели, че не вижда пари за инфраструктура в бюджета, който е препоръчан от служебния кабинет. 

" На базата на това се постановат три избора и се обръщам към водачите на партиите - да разясняват бюджета и да кажат на кое решение се стопират. Защото на това, което са се обединили, аз повече имам вяра на Европейска комисия, МВФ, Българска народна банка, която даже до 0,4% стига. Сиреч, имаме милиард разлика, която може да не се събере. Инфлацията ще се намали, тъй като в Европа се намалява. Постепенно ще се смъкна ", уточни водачът на ГЕРБ. 

" Има три решения и държа Политическа партия да кажат за кое са, защото както ние се съгласихме, че справедливостта, правосъдната промяна, въпреки че не видяхме да се е трансформирало нещо в битката с корупцията с противозаконните арести, следват тези три заключения - вдигане на налози. Чувате ли? Помните ли какъв брой пъти съм предупреждавал. В основата ни е плоския налог, с цел да привличаме вложители. Ако това не се направи и остане 6,4% недостиг, забравяте за еврозоната.

Второто лекуване се споделя Симеон Дянков. Постна пица, стягане на колана, рязане на разноски. Важно е да чуем Политическа партия, Демократична България и Иван Костов, който сподели, че няма да гласоподава повече за тях.

Ако и това не се направи, отиваме на трети вид - никоя партия не поема отговорност, догодина от 12 стават 30 милиарда, по-догодина 70 милиарда Това са цифрите и се обръщам доброжелателно към всички. Следва отговор на въпроса ние ще гласуваме ли таван на лимита на външния дълг. Трябва ли да накарам партията ми, която в целия модел държеше бюджетите на остатък до коронавирус рецесията, в този момент би трябвало да натиснем копчето и да отидем с още 12-13 милиарда нов дълг ", изясни той. 

" Както " Възраждане " се нервират на пропагандата, аз се нервирам на тяхната. Никой не ми е споделил какво да върша. Имаме американски и европейски сътрудници. Не може да приказваш против европейския съюз и да преговаряш за еврата им, които идват. Или не искаш нищо, или се съобразяваш с решението на Европейски Съюз. Ние не сме по-малко бабаити. Не знам Политическа партия и Демократична България какво са се уплашили. Искат да преговорим ПВУ, с цел да дойдат еврофондове. Много от задатъците са изхарчени и вие сте го проспали това ", обърна се Борисов към публицистите. 

  " Две години радостната компания на смяната поръчваше и в този момент пристигна сметката. Както дядо ми споделяше: " Иху-иху и най-после безшумно ", добави Деница Сачева..

Не го споделяме за първи път. Чухте колко трагична е обстановката и тя няма лесни решения. Могат да бъдат открити единствено в случай че има огромно болшинство в Народното събрание.

Ситуацията е трагична. Разходите се усилват с милиарди и Европейска комисия сподели да не вършим повече дълг. Бюджетът беше тотално продънен и ще се стигне до изтегляне на нов дълг ", уточни Делян Добрев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР