Искам да си оправите сметищата, да си сложите сепариращи и

...
Искам да си оправите сметищата, да си сложите сепариращи и
Коментари Харесай

Екоминистърът към кметовете: Оправете си сметищата

" Искам да си оправите сметищата, да си сложите сепариращи и компостиращи съоръжения. Целта е да не запълваме тези сметища за доста по-малък интервал в сравнение с са планувани ", обърна се екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро към кметовете от Националното съдружие на общините по време на среща с тях в сряда.

Той също по този начин ги прикани да не се поддават на напън от консултанти за оскъпяване на планове за рекултивация на старите сметища.

" Всеки, който си мисли, че ще получи над оповестената цена 55 лв. на кв. м, да знае, че няма да ги получи ", сподели Димитров.

Той напомни, че за задачата има средства от Оперативна стратегия " Околна среда " (ОПОС) 2014-2020 година, както и от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС).

" Бъдете инициативни, имаме периоди, които ни притискат. Искам тази година резултатите да бъдат не по-малки и не по-лоши от предходната. Искам тези кметове, които могат, да си усвоят парите по който и да е план, нямам за цел да ги спестявам или някой да бъде глобен ", разяснява екоминистърът. Той прикани също общините да създават първокласен RDF, който да се изгаря в мощностите, отговарящи на условията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР