Искам да призова всички от администрацията, заети с организацията на

...
Искам да призова всички от администрацията, заети с организацията на
Коментари Харесай

ЦИК: Организиращите изборите да работят така, че правата на гражданите да са гарантирани

Искам да прикани всички от администрацията, заети с организацията на изборите - членове на СИК и РИК, които ще назначим, да работят по този начин, че всеки български жител да може да гласоподава, както подсигуряват неговите права. Това сподели на брифинг заместник-председателят на Централната изборна комисия Росица Матева.

Тя подсети, че в понеделник са почнали регистрациите в ЦИК на партии и обединения за присъединяване в изборите 2 в 1 на 9 юни. „ Днес към този момент имаме една партия, която е подала документи за присъединяване. Това е „ Българско национално обединяване “, съобщи Матева.

”За вота ще има 31 районни изборни комисии. И за двата избора ще работи по една комисия. До момента за седем районни комисии има единодушие, за останалите Комисията ще реши по какъв начин да назначи управлението на тези сформира “, сподели заместник-председателят на ЦИК.

Говорителят заяви, че печатницата на Българската национална банка към този момент разполага с спомагателна машина, която да отпечата ролките за машинното гласоподаване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР