Искам да припомня какво се случи 2017 година с въвеждането

...
Искам да припомня какво се случи 2017 година с въвеждането
Коментари Харесай

Съюз на международните превозвачи: Нямаме добра комуникация с Министерство на транспорта

Искам да напомня какво се случи 2017 година с въвеждането на пакет „ Мобилност “. Това е една рестрикция, която оказва голям белег върху българския бизнес и днешната обстановка припомня малко на времето, когато беше разискването на този пакет. Това сподели на конференция Ангел Траков, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи.

„ Има голяма неизясненост, по какъв начин ще бъде прилаган. Никой транспортьор не знае, по какъв начин ще се ползва това нещо. Искаме да не изпадаме в обстановка, в която да не знаем какво стои и по какъв начин ще бъде предпазен националният интерес на българския транспортьор. Декември месец писахме писмо на министъра, искахме да създадем една среща и да изградим една обща тактика, това нещо не се случи. До ден сегашен нямаме отговор. Основното ни терзание е, че нямаме добра връзка с министерството на превоза, а имаме ужасно доста въпроси “, сподели Траков.

„ Ключовите решения са вземат от министрите. На срещата с македонския министър на превоза, ние научихме от медиите, че е взето решение за либерализирането на транспортите с РСМ. Ние се съгласихме в израз на благосклонност да се усили квотата от 1150 на 1300. Миналата седмица на срещата сред двамата министри на превоза сред България и Турция започнаха към нас да се задават въпроси за либерализирането на транспортите, което е единствено в полза на турската страна, само че ние не сме съгласни с подобен метод “, съобщи Йордан Арабаджиев, ръководител на СМП.

Според сектора министерството на превоза неглижира проблемите им.

„ Никога не съм виждал в лицето на министерство на превоза такова неглижиране на автомобилния превоз. Той генерира събрано повече доходи от всички други типове превоз “, сподели Илиян Филипов член на УС на БАСАТ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР