Искам да попитам тези свързаности и тези милиони, които се

...
Искам да попитам тези свързаности и тези милиони, които се
Коментари Харесай

Денков отговори на обвиненията, че близки до ПП печелят милиони по проекти: Оценени са в Европа

" Искам да попитам тези свързаности и тези милиони, които се раздават от министерството на корупцията, какво са? Състезателно начало? Късмет? Те са с изключителна конкурентност или те са част от корупцията, която сме гледали през последните 15 години "?, попита Василев.

Денков, който благодари за въпроса, сподели, че оценяването на тези планове не е правено в България.

" Това е процедура, която се реализира на европейско равнище, оценката се прави от европейски оценители и единствената причина да има връзка по някакъв метод с тези лица, е, че за благополучие има български компании, които са новаторски. Те са се показали добре на европейско равнище, получили са високи оценки и част от хората, които споменавате, са взели участие в тези компании преди време. Няма ги сега, оценката е правена от самостоятелни оценители, които нямат нищо общо с България. Единственото, направено тук, е да се види дали имат съответния документ - така наречен щемпел за качество, който демонстрира, че те са покрили неизискваната ", изясни Денков.

" Много елементарно е да се вършат внушения, доста по-трудно е човек да се опита да разбере каква е същината. А тя е, че тези планове са оценени без значение в чужбина ", уточни още министър председателят от парламентарната естрада.

Василев обаче напомни, че в излъчения от него запис на партиен конгрес на Политическа партия преди няколко месеца, се говорило, че присъединяване на Мария Габриел в държавното управление било поради " моста към европейските институции " и по тази причина щял да си разреши да не повярва на думите на премиера. Денков отвърна, че оценителите нямат нищо общо с Мария Габриел.

По-късно в коридорите той повтори тезата си и пред публицисти: " Тези планове, които получиха финансиране, са оценени на европейско равнище при присъединяване в европейски състезания с европейски самостоятелни оценители, които нямат нищо общо с България, и там са поличили този щемпел за качество, което демонстрира, че са на високо равнище. Не става въпрос дали е морално или аморално, оценени са от разнообразни институции. Няма по какъв начин да забраним на всеки, който е имал контакти с един или различен, по-късно цялостен живот да не може да взе участие в тези състезания. Въпросът е тези състезания да бъдат оценени правилно от самостоятелни оценители. Това е правилото ", безапелационен бе Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР