Искам да остана в България. Това категорично заяви 18-годишният Петър

...
Искам да остана в България. Това категорично заяви 18-годишният Петър
Коментари Харесай

Момчето, поверено на грижите на премиера: Искам да остана в България

" Искам да остана в България ". Това изрично съобщи 18-годишният Петър – момчето с увреждания, който в понеделник беше оставен от родителите си пред вратите на Министерския съвет. Болното от церебрална парализа момче бе поверено за един ден на грижите на премиера Бойко Борисов. Мотивите за демонстрацията бяха Борисов самичък да се увери какви грижи всекидневно са нужни за едно дете с увреждания. Малко по-късно министър-председателят се срещна със фамилията.

А през днешния ден следва работна среща, на която министър-председателят ще разиска проблемите на хората с увреждания с техните близки.  " Най-трудното персонално за нашето семейство е да плащаме цялата рехабилитация на сина си. Освен това, в България няма задоволително експерти, които да оказват помощ на нуждаещите се, нито материална база ", съобщи в ефира на " Здравей, България " бащата на Петър – Емил Мавродиев.

Той е безапелационен, че страната ни може да стартира да ползва някои положителни практики, към този момент одобрени в други европейски страни.  " Политиците би трябвало просто да имат волята да го създадат ", безапелационен е Мавродиев.

Той акцентира, че околните на болните деца се трансформират в " просяци ", събиращи пари за лекуване. " След това харчим тези средства в чужбина ", сподели още бащата.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР