Искам да обявим една добра новина и още едно изпълнено

...
Искам да обявим една добра новина и още едно изпълнено
Коментари Харесай

Корнелия Нинова с добра новина: Дървесината за огрев ще се продава на цената на добиване

" Искам да обявим една добра вест и още едно изпълнено заричане. То визира над 1,5 млн. семейства, които употребяват дърва за огрев. Ограничаваме медиаторите и по този начин цените на дървата за отопление ще паднат. Започват да работят 17 склада в Държавните горски стопанства – дървесината за огрев ще се продава на цената на извличане ". Това съобщи на брифинг вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

По думите на вицепремиера напълно скоро броят на тези хранилища ще се усили до 56. " От тези хранилища ще се извозват дървата до домовете на хората, които ще ги използват. Ограничаваме медиаторите, които натоварват цената и които купуват дървата, с цел да ги препродават от време на време и за други цели ", акцентира тя.

" С тази мярка, с изключение на налична цена, се подсигурява, и че ДГС-тата ще имат дърва. Освен това стартира и акция по наемане на служащи, които да добиват самата дървесина. ДГС ще стартират и процедура по закупуване на техника за рандеман на дървесината. За задачата имаме потребност от помощ от кметовете по места, които би трябвало да изготвят описите с нуждаещи се от дърва за огрев ", уточни Нинова.

" Това е пилотен план, който стартира с тези 17 склада. В идващите седмици ще бъдат открити и останалите в регионите, където има засилено ползване на дърва за огрев. Целта е да подсигуряваме доставките освен за този приключващ отоплителен сезон, само че и за идващия. Искам да подчертая, че се касае единствено за локално население, само че не и за търговци ", акцентира от своя страна министърът на земеделието Иван Иванов.

Той посочи, че продажбата на дървесина за огрев ще се реализира на база на направените описи от кметовете и ще се доставят на хора, които имат посочена адресна регистрация, с цел да не се позволява далавера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР