Искам да не ни дават уроци отстрани, защото ако сега

...
Искам да не ни дават уроци отстрани, защото ако сега
Коментари Харесай

Дачич пред ОССЕ: ЕС да не поучава Сърбия

„ Искам да не ни дават уроци в профил, тъй като в случай че в този момент всички страни членки на Европейския съюз би трябвало да преминат през това, през което прекосяваме всички ние тук, с цел да влезем в Съюза, тогава три четвърти от страните няма да устоят теста “, сподели сръбският министър на външните работи Ивица Дачич, съобщи специфичният делегат на БГНЕС в Скопие Димитър Русков.


В днешното си послание по време на подписването на декларация за битка с корупцията в границите на 30-ата министерска среща на ОССЕ в Скопие той съобщи, че няма битка с корупцията без полицията, съда и прокуратурата.

„ Това, което малко ме нервира във всичко това, е, че ние самите споделяме, че сме първенци, само че в действителност не сме. Шампионите са там, където има пари, където има власт и въздействие, където корупцията се постанова под формата на закон. Вземането на комисионна на Запад е законно, само че тук това е корупция. Съжалявам, че те не са тук при подписването на декларацията, тъй като би трябвало да са първите, които да я подпишат “, сподели Дачич.

Според главата на сръбската дипломация битката с корупцията и проведената престъпност не може да се реализира без изцяло координирани дейности и интернационално съдействие.

„ Не всички страни от нашия район са тук. Мисля, че те са по-засегнати от корупцията, в сравнение с ние. Ние можем единствено да окажем известна политическа поддръжка тук “, добави външният министър./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР