Искам да кажа нещо на президентите, които дават акъл -

...
Коментари Харесай

Валентин Николов: Преди президенти да дават акъл, да се допитат до експертите

Искам да кажа нещо на президентите, които дават ум - когато става дума за потребление на дезинфектанти и строителство на автомагистрали, дано първо да попитат експертите и тогава да приказват.
Това съобщи по време на брифинг в Министерския съвет Валентин Николов - изпълнителен шеф на Строителната камара след среща с премиера Бойко Борисов.

По думите на сектора строителството е секторът, който би трябвало да бъде движеща мощ за излизане на икономическата рецесия, която следва поради епидемията от ковид.

" За да се излезе, би трябвало да има строително цунами. Върви ли строителството, върви всичко. Намираме се в доста удобна обстановка, тъй като имаме подготвени, признати планове от Европа за създаване на здания. Ние сме подготвени при съществуването на средства да задвижим този механизъм. Направили сме и предложение към районното министерство да се дават не повече от два обекта на една компания, с цел да може повече хора да вземат участие ", съобщи още Николов.

По думите му строителството е мощен механизъм, с който да се противодейства на безработицата в страната. В бранша може да се включи както квалифицирана, по този начин и неквалифицирана работна ръка.

" Средства би трябвало да се дават и да се подкрепят небогати хора, само че това би трябвало да е рационално. Това са буфери, които се вършат за месец-два. Основното е стопанската система да проработи. Строителството е един от дребното браншове, които доста бързо могат да усилят размера си на работа, стига да има обекти. Строителството може да набъбва като гъба според от съществуването на средства. Чуха се гласове, че би трябвало да се спрат инфраструктурни обекти и средствата да се пренасочат за битка с ковид. Това става тъкмо по този начин. Мога да кажа едно на президентите, които дават ум: когато става въпрос за потребление на дезинфектанти и строителство на автомагистрали, дано първо попитат експертите и тогава да приказват ", съобщи Николов.

България направи прекалено много през последните години, само че на база на фона на огромно закъснение. Трябва да се обезпечат средства за ускорение на други планове. Безобразие е 40 години да не може да се приключи автомагистрала “Хемус”, околовръстният път, път София-Видин, който да е първокласен, разяснява още шефа на Строителната камара.

“Инфраструктурата постоянно е била значима, само че в този момент става още по-важна, тъй като един от аспектите на световната стопанска система е отдръпването на огромните европейски производители в Европа, в някаква степен капсулиране на европейската стопанска система. Това е нашият късмет. Това е късмет за България да създадем условия европейски производители да дойдат тук. Ако имаме инфраструктура, условия и работна ръка, хората няма да хукнат по света ", разяснява още Николов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР