Искам да благодаря на всички министри и техните екипи, че

...
Искам да благодаря на всички министри и техните екипи, че
Коментари Харесай

Повишават се заплатите за всички нива в държавната администрация, каза Денков

Искам да благодаря на всички министри и техните екипи, че съумяха да запазят темпото и да вземем значимите решения за жителите и бизнеса. Държавата продължи да работи в бързи темпове, без значение от внезапно усложнената и към този момент предизборна конюнктура. Това сподели министър председателят в оставка Николай Денков. Днес е последното съвещание на настоящия Министерски съвет, съобщи БГНЕС.

Денков похвали кабинета с резултатите за миналите месеци, както и за влизането на България в Шенген по въздух и море. „ При политическа стабилизация ще има решение и за сухопътните граници до края на годината “, акцентира Денков.

Днес държавното управление ще утвърди ограничения за превъзмогване на диспропорциите в заплащането на администрацията за 269 милиона лв.. Повишават се заплати за всички равнища като се понижава доста разликата сред съществуващите действителни минимални и оптимални размери на заплатите. От съвсем 5 пъти колкото е разликата сега до към 2,5 пъти. Средната заплата във всички администрации по всички равнища се покачват. Новите размери на самостоятелните съществени месечни заплати се дефинират, считано от 1 януари 2024 г.;

За правосъдната промяна Денков сподели, че новият план на Закона за правосъдната власт към този момент предстои на публично разискване, а без този закон конституционните промени не могат да доведат до същинска промяна в правосъдната власт. По здравната тематика Денков се похвали, че пациентите към този момент могат да получат медикаменти на най-ниска цена за 50 групи сърдечно-съдови болести. Министерството на районното развиване и благоустройството пък е подписало над 600 съглашения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР