Искам да благодаря на премиера Бойко Борисов. Проведохме много ползотворен

...
Искам да благодаря на премиера Бойко Борисов. Проведохме много ползотворен
Коментари Харесай

Меркел: Проведохме много ползотворен разговор с Бойко Борисов


Искам да благодаря на премиера Бойко Борисов. Проведохме доста потребен диалог.
Това съобщи канцлерът на Германия Ангела Меркел след днешната среща с премиера Бойко Борисов. "Говорихме по въпросите за миграцията. Искам да благодаря на България за метода, по който пази нашата граница, нещо, което е доста мъчно. Искам да приветсвам дейностите на Бойко Борисов да беседва намерено с турския президент. Нашите връзки с Турция би трябвало да са открити. Говорихме и за концепцията за построяването на газов хъб във Варна. Германия ще поддържа България ", сподели още тя.
"Аз също желая да благодаря на госпожа Меркел и нейната поддръжка. Благодаря за поддръжката за газовия хъб, за помощта за защитата на границата, за отпуснатите 160 млн. С вяра чакаме утрешния ден и нека Германия сформира държавно управление, тъй като тя е мотор на Европа. Благодаря и за поддръжката за консолидираното на Западните Балкани. Отдъхнах си, че тук ще продължат да се строят автомагистрали и нфраструктурни планове. Така младежите ще могат да останат по родните си места. Транспортните коридори са доста значими за Балканите. Разговаряхме и за всички останали политки, които ще водим по време на нашето европредседателство. Най-много съм благополучен, че Европейския съюз води мирна политика. Ние имаме потребност да възстановяваме връзките си с огромните съседи. Европа има потребност от мир и разцвет. Искам да благодаря на госпожа Меркел, че в почивния си ден пристигна и чу нашите хрумвания и цели по време на председателството ни ", сподели от своя страна Борисов. "Подкрепяме българия за Шенген.. Към днешна дата България към този момент пази външна граница на Европа. Не мога да ви кажа точна дата за присъединението към еврозоната, само че мисля, че това ще стане напълно скоро, като ще се стартира от летищата. Подкрепяме и присъединението на Западните Балкани, като това би трябвало да стане при покриване на изискванията и критериите ", добави Меркел.
"За Шенген разгадавам доста на визитата на холандския министър председател. С него и неговите специалисти ще имаме опция да обиколим цялата граница и да се запознят с всички елементи. За Западните Балкани се разбрахме, че парите за присъединението им ще бъдат в пъти по-малко, в сравнение с в случай че не се интегрират ", съобщи Борисов. "Изчакваме конгреса на ГСДП, с цел да съставим устойчиво държавно управление. Светът не ни чака и аз съм длъжна да дойда и да изкажа своята поддръжка за българското европредседателство. Ние поддържаме напълно България ", повтори Меркел.
"Аз откровено се надявам, че нашият другар Мартин Шулц няма да се обиди, че канцлерът е пристигнал да ни види преди значимите договаряния за държавно управление в Германия. Аз съм сигурен, че и той би пристигнал. На госпожа Меркел обясних, че кохезионната политика би трябвало да остане и мисля, че се разбрахме по тази тематика ", разкри Борисов.
"Искаме да реализираме измерими триумфи в Европа. За няколко години успяхме да тласнем общата европейска защита напред. Има голям набор от тематики, по който Европейски Съюз би трябвало да работи. Само по този начин ще можем да затвърдим водещата роляна Европейски Съюз в света. Трябва да действаме дружно. Българското председателство ще спомогне за това. Днес разговаряхме и за връзките Европейски Съюз - Китай. Същото важи и за връзките с Турция. Ще имаме късмет да беседваме с турския президент по всички проблеми, които ни вълнуват ", разкри канцлерът Меркел.
"В последните години редица европейски страни имат проблеми в връзките с Турция. Една буферна среща във Варна по тази тематика сред всички европейски управителни фактори - Антонио Таяни, Доналд Туск и президента Реджеп Ердоган ще е за положително за всички ни. Работи се за такава среща. Полагаме големи старания и в битката с корупцията. Това се вижда от всички. И през вчерашния ден беше извършена интервенция с немските сътрудници. Знам, че не сме идеални, само че имаме воля. България се дава за образец в битката с корупцията в доста европейски страни ", безапелационен беше Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР