„Искахме този кабинет да се случи. ИТН се държа изключително

...
„Искахме този кабинет да се случи. ИТН се държа изключително
Коментари Харесай

Ива Митева: Христо Иванов да поиска прошка от ИТН

„ Искахме този кабинет да се случи. Има Такъв Народ се държа извънредно градивно, диалогично. Не мога да схвана за какво е това фиксиране върху фигурата на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ.

Това сподели Ива Митева пред

„ Ние сме зачеркнали името на Бойко Рашков, тъй като това е управническа стратегия. В такава стратегия да стои името на съответен човек е необичайно. Ние сме записали - да се размени с „ номиниране за Бойко Рашков”. Ние казахме, че ще го подкрепим за ръководител на КПКОНПИ. Ако бъде направено предлагането за Бойко Рашков и Народното събрание работи, ще го подкрепим”, уточни тя. И добави: „ Вече ме е позор да гласоподавам закони, които са непрофесионални”.

По думите ѝ, в случай че няма опция за сформиране на кабинет, мандатът би трябвало да бъде върнат и да се премине към предварителни избори.

„ След обстановката от петък възможностите за сформиране на кабинет са дребни. Христо Иванов трябваше да изиска амнистия от Има Такъв Народ, да забележим дали можем да създадем финален опит нещо да се поправи”, счита Митева.

„ Излязохме от обединението поради счупеното доверие. Влизаме в разговор, бяхме откровени, а в това време те подмолно се договарят. Разбрах, че не ни почитат, че не ни считат за равносилен сътрудник. Доверието и разговорът, които искахме да възстановим, не се получиха. Чуваме единствено едни обвинявания - клиширани изречения, няма доказателства за нищо”, добави още депутатът от Има Такъв Народ.

Тя акцентира още, че мандатоносителят би трябвало да организира диалог с парламентарно показаните партии дали да се удължи мандатът, с цел да може Народното събрание да вземе належащи решения. „ Най-спешно е решаването на въпроса за ръководител на КЕВР”, е нейното мнение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР