iSeeCars направи обстойно проучване по темата и откри как цветът

...
iSeeCars направи обстойно проучване по темата и откри как цветът
Коментари Харесай

Автомобилите с какви цветове се обезценяват най-малко

iSeeCars направи обширно изследване по тематиката и откри по какъв начин цветът на автомобила въздейства върху цената му при препродажба на вторичния пазар. с цел да се сформира това любопитно изследване, създателите му изследват над 650 000 автомобила и тяхната история. И по този начин, най-хубавият цвят за препродажба на автомобил е... жълтият. Следва оранжево, по-късно лилаво, алено и зелено. Но множеството хора избират бели, черни, сиви и сребристи коли, ще се възмутите вие.

Нюансите на сивото, известни измежду купувачите на нови коли, са по-малко забавни за клиентите на вторичния пазар. И назад. Ярките цветове измежду новите коли са непопулярни. По-конкретно, дилърите са склонни да продават коли в цветове, които наподобяват „ по-безопасни “ за продажба. Хората също се пробват да вземат черни и сиви коли, вярвайки, че по-късно ще бъде по-лесно да ги препродадат. Оттук и " известността ".

„ Много консуматори избират тези нюанси не тъй като ги харесват, а тъй като допускат, че всички останали ги харесват “, изяснява Карл Брауер, изпълнителен анализатор на iSeeCars. „ Тъй като това са най-често срещаните цветове, те не са в дефицит и не въздействат върху цената при препродажбата. “ От това от изследването ни излиза наяве, че жълтото, оранжевото и други ярки цветове са необичайност на пазара на използвани коли. И затова са по-ценни.

„ Жълтото и оранжевото не са известни цветове измежду необятен кръг купувачи. Но в тесни кръгове търсенето на тези цветове е по-високо от предлагането. Както всичко на свободния пазар, цената се дефинира от мястото, където се пресичат кривите на търсенето и предлагането, а при използваните коли има прекомерно малко жълти и оранжеви коли, с цел да отговорят на търсенето, което дава преимущество на тези цветове във връзка с препродажбата “, прибавя Карл Брауер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР