Ирония на съдбата или Честита баня!“ е легендарна съветска романтична

...
Ирония на съдбата или Честита баня!“ е легендарна съветска романтична
Коментари Харесай

Американци съживяват култовия "Ирония на съдбата или Честита баня!"

„ Ирония на ориста или Честита баня! “ е именита руска сантиментална комедия на Елдар Рязанов от 1976 година Освен това е любим филм (особено на 31 декември) на няколко генерации фенове от Съюз на съветските социалистически републики, Русия и някогашните социалистически страни. Сега има късмет нов американски римейк на тази типично руска история да разчувства и оттатък океана, само че не е доста несъмнено. 

Американският римейк ще се споделя About Fate („ За ориста “) и вместо в идентичните жилищни комплекси на Москва и Ленинград ще бъде сниман в Бостън, Масачузетс. В ролята на бостънските Надя и Женя Лукашин ще влязат надлежно Ема Робъртс от „ Зловеща фамилна история “ и Томас Ман от сериала „ Фарго “, оповестява уеб сайтът Kommersant.

„ През последните 10 години в покрайнините на огромните американски градове едни и същи бизнесмени строят доста сходни един на различен квартали от идентични домове - казва Марюс Вайсберг, който ще режисира американската версия. - Така че концепцията на истинската „ Ирония на ориста ” безусловно работи и в Съединени американски щати “. 

Вайсберг е съветски и американски режисьор, с много повече съветски заглавия в биографията си. Най-популярни измежду тях са филмите „ Ржевски против Наполеон “ и „ Баба с леко поведение “. Напоследък работи главно в родината си, само че преди двайсетина години е снимал и два кино лентата в Съединени американски щати. 
 
Според кинокомпанията Central Partnership фотосите на американската версия стартират това лято в Бостън. Режисьорът обясни пред " Комерсант FM ", че новият план няма да бъде дословна акомодация на руската класика. Запазена е завръзката на сюжета: основният воин се оказва пийнал в новогодишната нощ в непознат апартамент, и може би още някои детайли.

Но „ Ирония на ориста “ към този момент има един римейк — сниман в Боливуд преди повече от 5 години. Филмът, наименуван „ Обичам Новата година! “, (със заглавие, изписвано на британски I Love NY!, което може да се чете и като „ Обичам Ню Йорк! “) се разграничава от руската версия в незначителни детайлности. Злополучен банкер-индиец от Чикаго се напива с другари във фитнеса и по простъпка отлита за Ню Йорк, където попада в непозната квартира… и отново има доста песни, само че несъмнено, индийски.

Мнозина в Русия се подиграха на лентата, публиката беше изключително развеселена от копирането на обособени разговори. В уеб страницата с мнения на критиката Rotten Tomatoes всички мнения за „ Обичам Нова година! “ бяха негативни.

„ И новият американски римейк на „ Ирония на ориста “ ще бъде изправен пред същата орис - сигурен е кинокритикът Егор Беликов. -Марюс Вайсберг е кралят на доста неприятната съветска комедия. Няма да му е мъчно да приспособява стила си към Америка, тъй като американската комедия от дълго време е в рецесия ". 

Все отново от римейка може да има и изгода — за това се сети различен съветски режисьор, също снимал преди години в Америка - Андрей Кончаловски. Според него „ би било добре “, в случай че основателите на римейка платят на Ема Абайдулина, вдовицата на Елдар Рязанов. Тя е дамата, която съумя да извади режисьора от тежката меланхолия, в която беше изпаднал след гибелта на първата му брачна половинка.

Що се отнася до новината, че комедията на Рязанов ще бъде изменена в Холивуд, Кончаловски подчерта, че не се интересува от протичащото се в Съединени американски щати, съобщи NEWS.ru. По-рано националната артистка на Русия Лия Ахеджакова и звездата от „ Иронията на ориста “ Валентина Тализина също се усъмниха, че успехът на истинската лента може да бъде още един.

Между другото, американската аудитория харесва някои руски комедии. Например известният филм на Леонид Гайдай " Операция „ Ы “ и други завършения на Шурик ", има в IMDb оценка 8,6 от 10. И един от потребителите на портала написа, че артистът в ролята на Шурик, т.е. Александр Демяненко, е по-забавен от Джим Кери.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР