Ироничното е, че точно управляващата (не)коалиция/ сглобка е един от

...
Ироничното е, че точно управляващата (не)коалиция/ сглобка е един от
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Управляващата сглобка е един от най-работещите примери за демокрация

Ироничното е, че тъкмо ръководещата (не)коалиция/ сглобка е един от най-работещите образци за народна власт за последните 30+ години. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев пред " Дарик радио ".

" Не се харесват, разнообразни са отправните им точки, само че им се постанова да работят дружно, да взимат решения и в последна сметка има резултати ", сподели той. И даде образец: " Вижда се пътя към Шенген, към Еврозоната, одобряват се закони, нека се одобряват и всички конституционни промени ".

 

В петък Нидерландия даде единодушието си за присъединението на България към шенгенското пространство. По-рано министър-председателят Николай Денков сподели пред публицисти в Брюксел след края на съвещанието на Европейския съвет, че чака положителни вести.

Според Терзиев налице е " една непоклатимост с първи проблясъци на институционалност ". Кметът на София изрази вяра, че партиите ще съумеят да подценен разликите си и в Столичния общински съвет.

" Ние служим на софиянци и това би трябвало да взима връх пред другото, колкото и да е мъчно и някои хора да не го схващат ", уточни той. На 18 декември общинските съветници още веднъж ще опитат да изберат ръководител. На четвърто събиране по този въпрос изобщо не се организира гласоподаване.

Терзиев открои и няколко рецесии в първия месец от ръководството му - изчезналите пари за водния цикъл, митингите против Българския футболен съюз (БФС) и първият сняг за годината.

Според столичния кмет при митингите на футболните почитатели " сме се разминали с опцията да има много по-големи проблеми ".

Той изясни непочистените от паднали дървета улици с това, че за няколко дни в оперативния център са постъпили повече сигнали, в сравнение с за последните четири години, което доста е затруднило работата: " До момента сме изнесли повече клони и дървесина, в сравнение с за цялата 2022 година "

 

Паметникът на Съветската войска се демонтира парче по парче, както е бил сглобяван в миналото. Той няма да бъде погубен или претопен. Ще се резервира, разяснява пред bTV Терзиев.

 

„ На мястото на монумента би трябвало да е нещо, което да ни сплотява, нещо което демонстрира нашия блян, демонстрира нашите полезности. Нещо, което ни кара да се усещаме дружно като общество, а не нещо, което непрекъснато ни разединява “, съобщи кметът на столицата.

 

Пети ден Паметникът на Съветската войска продължава да бъде „ ябълката на раздора “ сред политиците. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР