Ирландският център за данни на TikTok стартира и работи, докато европейският проект за поверителност започва

...
TikTok казва, че операциите са започнали в първия от трите
Коментари Харесай

TikTok казва, че операциите са започнали в първия от трите му европейски центъра за данни, част от популярния китайски проект на притежавано приложение за облекчаване на страховете на Запада относно рисковете за поверителността

От Associated Press 5 септември 2023 г., 7:38 AMTikTok каза в актуализация на своя план за локализиране на европейски потребителски данни, наречен Project Clover.

TikTok е подложен на контрол от европейски и американски регулатори поради опасения, че чувствителни потребителски данни може да се озоват в Китай. TikTok е собственост на ByteDance, китайска компания, която премести централата си в Сингапур през 2020 г.

TikTok разкри своя план по-рано тази година за съхраняване на данни в Европа, където има строги закони за поверителност, след като редица западни правителства забраниха приложението от официални устройства.

NCC Group, британска компания за киберсигурност, наблюдава проекта, каза вицепрезидентът на TikTok по публична политика за Европа, Тео Бертрам, в публикация в блог.

NCC Group ще проверява трафика на данни, за да се увери, че само одобрени служители „могат да имат достъп до ограничени типове данни“ и да извършва „наблюдение в реално време“, за да открие и реагира подозрителни опити за достъп, каза Бертрам.

„Всички тези контроли и операции са предназначени да гарантират, че данните на нашите европейски потребители са защитени в специално проектирана защитна среда , и може да бъде достъпен само от одобрени служители, които подлежат на строг независим надзор и проверка“, каза Бертрам.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР