Ирландският министър по европейските въпроси Томас Бърн предупреди, че твърдият

...
Ирландският министър по европейските въпроси Томас Бърн предупреди, че твърдият
Коментари Харесай

В Северна Ирландия може да се стигне до катастрофа, предупреди министър

Ирландският министър по европейските въпроси Томас Бърн предизвести, че " твърдият метод " на Англия във връзка с Северна Ирландия може да докара до злополука.

Заплахите за преустановяване на протокола за Северна Ирландия са първият случай от 25 години насам, в който държавното управление на Обединеното кралство не се преценява с интернационалния консенсус , съобщи " Гардиън ".

В изявление за BBC Radio 4 Бърн съобщи, че има " сериозна заплаха от неустойчивост в Северна Ирландия " , в случай че английското държавно управление продължи да ползва " корав метод " посредством закани за задействане на член 16, който ще прекрати комерсиалните съглашения, признати след Брекзит.
 Отвлякоха и опожариха рейс в жилищен комплекс на лоялистите в Северна Ирландия
Отвлякоха и опожариха рейс в жилищен комплекс на лоялистите в Северна Ирландия

Напрежението в Северна Ирландия се ускорява

" В момента Съединени американски щати оказват напън върху английското държавно управление, Европейски Съюз се сплоти в опасенията си за Северна Ирландия, а и Ирландия е обезпокоена за Северна Ирландия. Никога през последните 25 години не сме имали обстановка, в която кабинетът да не работи съответно по тематиката ", добави той.

Бърн прикани английския кабинет да бъде " градивен " по време на идните диалози с Европейски Съюз . Този протокол резервира самостоятелната област в границите на единния пазар на артикули на Европейски Съюз. Това обаче постанова инспекции на артикули, превозени през Ирландско море от Англия, което на собствен ред основава напрежение.
 Европейски Съюз предизвести Англия да не задейства изключителни едностранни Брекзит разпореждания
Европейски Съюз предизвести Англия да не задейства изключителни едностранни Брекзит разпореждания

Англия даде да се разбере, че желае Брюксел да предложи повече

Предстои основният договарящ на Обединеното кралство с Европейски Съюз Дейвид Фрост да се срещне със заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович в петък за последния кръг от договаряния, откакто препоръчаните от Европейски Съюз през октомври промени за унищожаване на инспекциите на 80% от стоките сред Северна Ирландия и континенталната част на Англия не удовлетвориха настояванията на английското държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР