Ирландската нискотарифна авиокомпания Райънеър (Ryanair) обяви, че през 2017 година

...
Ирландската нискотарифна авиокомпания Райънеър (Ryanair) обяви, че през 2017 година
Коментари Харесай

Райънеър с рекорден брой пътници въпреки трудовите спорове и отменените полети


Ирландската нискотарифна самолетна компания Райънеър (Ryanair) разгласи, че през 2017 година е превозила 129 милиона пасажери, което е нов връх макар трудовите разногласия и забавянето на растежа в края на годината, съобщи Франс прес.

Най-голямата европейска самолетна компания по брой на пасажерите е имала с 10 % повече клиенти предходната година спрямо 2016 година, която също беше рекордна за ирландския авиопревозвач.

Темпът на нарастването обаче се е забавил в края на годината, като двуцифреният годишен напредък от първите месеци на 2017-а е отстъпил на по-слабо повишаване на пътникопотока през есента и зимата. През декември Райънеър е превозил 9,3 милиона пасажери или единствено с 3 % повече от същия месец предходната година.

Групата акцентира обаче повишаването на натовареността на самолетите си до 95 % през декември или с един пункт повече по отношение на декември 2016 година.

От септември в Райънеър настъпиха известни разтърсвания, откакто се наложи да бъдат анулирани ненадейно хиляди полети. Компанията изясни това с проблем в планирането на отпуските, което извади на напред във времето трудови разногласия с личния състав.

Застрашена от стачка на водачите в няколко европейски страни тъкмо преди коледните празници, Райънеър направи завой на 90 градуса и разгласи, че към този момент е съгласна да договаря със синдикати на водачите и на кабинния личен състав - което до момента изрично отхвърляше.

Германски водачи въпреки всичко стачкуваха на 22 декември по апел на синдиката Кокпит (Cockpit), останал незадоволен от първите оферти на управлението, най-много за заплатите. И макар че не беше анулиран нито един полет, този трудов митинг означи първата пилотска стачка в трийсетгодишната история на авиопревозвача.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР