Ирландската група CluneTech обяви, че продава основаната през 2016 г.

...
Ирландската група CluneTech обяви, че продава основаната през 2016 г.
Коментари Харесай

250 служители на технологичната Immedis в България се вливат в американската UKG

Ирландската група CluneTech разгласи, че продава учредената през 2016 година софтуерна компания Immedis на американския снабдител на HR технологии UKG. Подробности към договорката не бяха разкрити, само че стана ясно, че след нея щатският покупател възнамерява да разшири наличието си в България. Immedis дава платформа за водене на ведомост на клиенти в разнообразни промишлености в над 160 страни по света. Служителите ѝ са към 375, а 250 души са в България.Тук компанията е основана във Варна (където е и най-големият офис на CluneTech в България), като множеството чиновници са локирани там, само че има и такива в други градове. Те са основно финансови експерти, както и разработчици и тестери на програмен продукт. Кристина Илиева, експерт по маркетинг и връзки в продавача CluneTech, изясни за " Капитал ", че екипът ще се резервира, и удостовери, че от UKG са декларирали да го разширят, само че без съответни числа. Освен в България Immedis има и към 100 чиновници в Ирландия и работещи отдалечено в Съединени американски щати, Англия и други страни в Европа. Пейрол решения Immedis дава на фирмите и организациите опция за обзор и разбор на ведомостта на чиновниците на световно равнище, в действително време и без значение от това по какъв метод се прави администрирането на заплатите на локално равнище. Плановете на UKG са да употребява софтуера на Immedis, с цел да започва своя световна платформа - UKG One View. Присъединяването на Immedis към американската група ще й помогне да поддържа клиентите си в администрирането на заплати, като по едно и също време с това ще даде нови кариерни благоприятни условия за чиновниците на добитата компания.

Ирландската група CluneTech разгласи, че продава учредената през 2016 година софтуерна компания Immedis на американския снабдител на HR технологии UKG. Подробности към договорката не бяха разкрити, само че стана ясно, че след нея щатският покупател възнамерява да разшири наличието си в България. Immedis дава платформа за водене на ведомост на клиенти в разнообразни промишлености в над 160 страни по света. Служителите ѝ са към 375, а 250 души са в България.

Тук компанията е основана във Варна (където е и най-големият офис на CluneTech в България), като множеството чиновници са локирани там, само че има и такива в други градове. Те са основно финансови експерти, както и разработчици и тестери на програмен продукт. Кристина Илиева, експерт по маркетинг и връзки в продавача CluneTech, изясни за " Капитал ", че екипът ще се резервира, и удостовери, че от UKG са декларирали да го разширят, само че без съответни числа. Освен в България Immedis има и към 100 чиновници в Ирландия и работещи отдалечено в Съединени американски щати, Англия и други страни в Европа. Пейрол решения Immedis дава на фирмите и организациите опция за обзор и разбор на ведомостта на чиновниците на световно равнище, в действително време и без значение от това по какъв метод се прави администрирането на заплатите на локално равнище. Плановете на UKG са да употребява софтуера на Immedis, с цел да започва своя световна платформа - UKG One View. Присъединяването на Immedis към американската група ще й помогне да поддържа клиентите си в администрирането на заплати, като по едно и също време с това ще даде нови кариерни благоприятни условия за чиновниците на добитата компания.

По света UKG има над 15 хиляди чиновници, както и 75 хиляди клиенти, а за 2022 година е на 40 позиция в ранглиста на Forbes за най-хубави работодатели и е на шеста измежду софтуерните компании в международен мащаб. През 2021 година американският колос закупи и Great Place to Work, която години наред класираше CluneTech като едно от най-хубавите места за работа. И преди придобиването Immedis бяха сътрудници на UKG, които употребяват техния програмен продукт.

" Работихме един до друг с Immedis в няколкогодишно стратегическо партньорство, употребявайки технологията им в обслужването на наши клиенти. Радостни сме да приветстваме екипа им като част от UKG ", споделя Крис Тод, изпълнителен шеф на компанията, и прибавя, че " партньорството на UKG и Immedis ще сътвори най-гъвкавото и интелигентно мултинационално пейрол решение за световни компании ".
Реклама
От своя страна създателят на Immedis и CluneTech Тери Клун разяснява, че са основали Immedis, " с цел да помогнем на огромни компании да решат своите световни провокации, свързани с администрирането на заплати. Изключително горделив съм от работата и отдадеността на хората в Immedis през последните седем години " и добавя, че " присъединението към UKG ще разшири обсега и въздействието на нашата новаторска технология и ще даде страхотни нови благоприятни условия за хората, които вършат Immedis толкоз специфична ".
CluneTech в България Ирландската CluneTech е учредена през 1996 година, като през днешния ден по света групата има офиси в 21 страни и над 1600 чиновници. В България стъпва през 2001 година посредством своята Taxback.com, като първоначално в офиса ѝ във Варна работят едвам 15 души. Днес като част от групата на CluneTech в страната оперират още марките Taxback International, Sprintax, Visa First, Benamic, както и TransferMate. Българското сдружение " Имедис " доближава доходи от 6.7 млн. лева за 2021 година, до момента в който " Таксбек " има близо 300 чиновници и 9.3 млн. лева оборот за 2021 година " Компаниите от нашата финансово-технологична група дават услуги и софтуерни решения в областта на възобновяване на налози, паричните преводи, интернационалния пейрол и промоционални маркетингови акции ", изяснява за " Капитал " Кристина Илиева. Служителите в България работят главно в областта на финансите, обслужването на клиенти и създаването на софтуерни платформи, свързани с активността на всеки от бизнесите в групата. След покупката на Immedis от UKG чиновниците на CluneTech в България ще са към 850, а групата " остава най-големият ирландски шеф в страната ". Илиева изясни, че компанията има желание да продължи да влага в бизнесите и личния състав си в страната, както и да търси благоприятни условия за " нови хрумвания и нововъведения ". Свързани публикации Историята на " Немечек ": Архитектът на една от първите бг софтуерни компании 29 юни 2023, 09:26 ПОС-евтин терминал за кварталния магазин 19 юни 2023, 08:29 Естествените изгоди от изкуствения разсъдък 24 февруари 2023, 06:47 Краят на 20-годишния софтуерен взрив 13 януари 2023, 06:20 Най-големите софтуерни и финтех компании: Удвояване на бизнеса за три години 30 август 2022, 17:09 Търсенето на IT експерти във Варна подвигна заплатите до най-високите в страната 24 май 2017, 13:50
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР