Ирландия започва да подготвя спешни планове в случай, че британското

...
Ирландия започва да подготвя спешни планове в случай, че британското
Коментари Харесай

Ирландия готви тежък отговор срещу своеволията на Лондон

Ирландия стартира да приготвя незабавни проекти при положение, че английското държавно управление задейства член 16 от протокола за Северна Ирландия, разгласи ирландският вицепремиер Лео Варадкар.

Все повече се ускоряват спекулациите, че през идващите седмици " Даунинг стрийт " ще реагира на задълбочаващата се рецесия с Европейски Съюз към Северна Ирландия като задейства член 16 от протокола, който планува едностранно отменяне на части от него, в случай че една от страните счита, че те предизвикват съществени проблеми за търговията.

Лео Варадкар сподели, че в случай че това се случи Европейски Съюз няма да има различен избор с изключение на да отвърне с пропорционална мярка, а това може да значи даже отвод от цялото съглашение за Брекзит. Варадкар добави, че ирландският кабинет е стартира да разисква подготовка за всевъзможни благоприятни условия.

Неговият коментар последва апела на заместник-председателя на северноирландския парламент Мишел О'Нийл към английските управляващи да отдръпват заканите си за задействане на член 16.

Мишел О'Нийл, първият министър на Северна Ирландия Пол Гиван и английският министър за Брекзит Дейвид Фрост разговаряха посредством видео връзка към час.

О'Нийл по-късно означи, че това, което е нужно, е намиране на решение на рецесията и непоклатимост, а не следващ интервал на дестабилизация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР