Ирландия ще отмени изискването за това ваксинирани пътници, които пристигат

...
Ирландия ще отмени изискването за това ваксинирани пътници, които пристигат
Коментари Харесай

Ирландия отменя тестването за Covid-19 на ваксинирани пътници

Ирландия ще анулира условието за това имунизирани пасажери, които идват в страната, да имат доказателство за отрицателен резултат от тест за ковид и ще се върне към условието за доказателство за имунизация или скорошно преболедуване. Това заяви министър председателят Михол Мартин, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Ирландия вкара мярката преди месец, с цел да забави разпространяването на новия вид " Омикрон " на ковид. Сега " Омикрон " е повода за съвсем всички инфекции в Ирландия, които през последните две седмици доближиха рекордни равнища.

Михол Мартин сподели още, че счита актуалните ограничавания в Ирландия за закъснение на разпространяването на ковид за ефикасни и остава да се види дали по-късно тази седмица здравните управляващи ще предложат някакви промени. 

Миналия месец държавното управление стегна рестриктивните мерки против COVID-19 като затвори нощните клубове и разпореди пъбовете и заведенията за хранене да затварят в 20:00 ч.

" През януари предстоят сложни седмици. Следващата седмица или 10 дни ще ни дадат повече изясненост за въздействието на този вид на тежестта на болестта и това ще даде информация за решенията на по необятен кръг от въпроси ", сподели Мартин на конференция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР