Ирландия обяви ограничения за коронавирус от ниво 5 в цялата

...
Ирландия обяви ограничения за коронавирус от ниво 5 в цялата
Коментари Харесай

Почна се! Ето къде в Европа са под пълна карантина

Ирландия разгласи ограничавания за ковид от равнище 5 в цялата страна в продължение на шест седмици.

Последните европейски ограничения пристигнаха, когато Световната здравна организация упрекна за повишаването на случаите в северното полукълбо неуспеха на страните да карантинират инфектираните хора вярно.

В телевизионно послание в понеделник ирландският министър председател Майкъл Мартин разгласи въвеждането на най-тежките ограничавания от равнище 5, с цел да се спре увеличението на инфекциите с COVID-19 в страната.

Училищата и строителният бранш ще останат отворени, а кръчмите и заведенията за хранене ще могат да обслужват единствено с храна за у дома.

Магазините и фризьорските салони ще би трябвало да бъдат затворени, а хората ще бъдат позволени единствено за тичане и фитнес до 5 километра отвън домовете си.

" Моля всички да одобряват тази опасност съществено ", сподели Мартин, добавяйки, че държавното управление не може да се бори единствено с вируса.

Ограниченията за пътешестване, които ще влязат в действие от среднощ в сряда, са едни от най-трудните в Европа и Мартин съобщи, че са нужни, защото „ доказателствата за евентуално тежка обстановка, зародила през идващите седмици, към този момент са прекалено много “.

" Трябва да постоянстваме и да бъдем упорити ", сподели министър председателят. " Ще потиснем този вирус и ще излезем от тези ограничавания на 1 декември ", добави той.

Страните и районите в Европа ускоряват рестриктивните мерки за ковид на фона на повишаването на нови инфекции, като Уелс постанова карантина от 14 дни, а Белгия затваря питейни заведения и заведения за хранене в продължение на месец, защото управляващите там предизвестяват за допустимо „ цунами “ на нови случаи на COVID-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР