Ирини ЗикидисРежисьорът Степан Поляков заведе дело за причинени вреди срещу

...
Ирини ЗикидисРежисьорът Степан Поляков заведе дело за причинени вреди срещу
Коментари Харесай

Съпротива срещу лова на вещици*

Ирини Зикидис

" Режисьорът Степан Поляков заведе дело за породени вреди против активистката на Гражданско съдружие “Боец ” Весислава Танчева. Тя назова обществено в обществените мрежи Поляков „ четирихилядник “. Това е първото дело в символ на опозиция против безнаказаното заклеймяване на хора у нас с друго от официозното мнение.
Етикетът „ четирихилядник “ e за човек с въздействие в българското общество, на който съветското държавно управление заплаща по четири хиляди лв. възнаграждения месечно, с цел да популяризира кремълската агитация. Въведе го началникът на кабинета на Кирил Петков – Лена Бориславова, когато стартира войната сред Русия и Украйна. Но в никакъв случай не бе потвърдено, че има нещо такова. Никой в никакъв случай даже не попита Бориславова от кое място има тази информация. Камо ли, да бъдат потърсени доказателства.
Мнозина известни опозиционни имена обаче бяха сложени до стената на публичния линч като „ Врагове на цивилизационния избор на България “. С всички съответни очевидни и скрити репресии против тях и фамилиите им.
Сдружение “Боец ” бе една от движещите сили на митингите през 2020-а, които спомогнаха партията на Бориславова “Продължаваме смяната ” да вземе властта и да се случи така наречен „ Сглобка “. Термин също, изкован от вездесъщата Бориславова. А „ четирихилядник “ към този момент е и неологизъм, заел място и в някои от изданията на Тълковния речник.
„ Разбира се, че в случай че на стената ми това го бе написала Весето от прилежащия вход, щях да се усмихна и да й отвърна с нещо смешно, изяснява Поляков. Проблемът тук е, че политактивистката В. Танчева не просто взе участие силово преди четири години в инсталирането на ГЕРБ, Демократична България и Движение за права и свободи на власт. Тя напълно безрезервно и съзнателно повтаря явна неистина на идеологическата гаулайтерка Бориславова. Тези хора са машина за съсипване на ориси по най-отвратителния тоталитарен метод. Това не са просто Лена и Весето, това са актуалните лица на Крупская и Цола Драгойчева, зад които стои една мека, само че едвам прикрита, тирания. Съпротивата е против всичко това “, разкрива цялата картина на преследване на вещици у нас режисьорът.
“Целта на това правосъдно произвеждане е да даде урок за безнаказаното потребление на вулгарния обществен език, който осакатява човешките връзки в обществото ни. Висшата цел е потърпевшото лице да получи прочувствена правдивост “, изяснява юристът от САК Михаил Коен, който води делото на Поляков. "
Крайно време е някой да сложи тая сган на мястото й. Платени и подвластни мишоци осакатяват живота на всеки, който не поддържа фашизоидните им полюции.
Иначе, аз съм безспорен почитател на Закона за регистрация на непознати сътрудници, който съществува в Съединени американски щати от 1938 година. Мисля, че е един извънредно потребен закон, който осветлява лицата, медиите и партиите, финансирани (или съгласно американците - корумпирани) извън - нещо наложително за една здрава страна.
Понеже съм обикновен човек, аз по този начин и не разбрах за какво преди година Неправителствени организации и инфлуенсъри скочиха против предлагането за подобен закон в България? Какъв е тъкмо казусът да се знае кои са организациите, чиито пари идват от чужбина - Съединени американски щати или Русия? Защо това е проблем за всички фенове на " прозрачността "? Защо Неправителствени организации и фондациите скачат против закон, който осветява милионите, които получават за " гражданската си позиция "? Нали споделят, че всичко е транспарантно и регистрирано до последния цент? Защо? Какво ги тормози? Та нали този закон ще разреши да бъдат осветлени и ВСИЧКИ лица, получаващи финансиране от Русия, даже в случай че това става в куфарчета?! Държавата има опцията и ресурса да наблюдава приходите и разноските на всеки подозрителен жител или организация. И по този начин лицата, финансирани от Русия, ще лъснат като непознати сътрудници и ще бъдат подведени под отговорност. А какво по-хубаво от това?

Facebook
*Заглавията са на редакцията
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР