Ирен Кривошиева и детето й от Ламбо събират пари за

...
Ирен Кривошиева и детето й от Ламбо събират пари за
Коментари Харесай

Защо синът на Стефан Данаилов разпродава ценните му вещи


Ирен Кривошиева и детето й от Ламбо събират пари за бъдещия му монумент, в чиято направа ще взе участие Вежди Рашидов

Ценни предмети и движимости на Стефан Данаилов ще бъдат разпродадени на търг от негови близки, написа Минаха години. Става дума за икони от персоналната му сбирка, костюми, които е носил до последните си дни, документи от архива му, медали и награди, с които е бил удостояван по време на дългата си актьорска и политическа кариера, невиждани фотоси от фамилния му списък.

Причината те да бъдат поставени на тезгяха не е, че наследниците му страдат от липса на финансови средства и желаят да употребяват извоюваното за персонални потребности, а с цел да могат със събраната сума да стартират процедурата по създаване на монумент на Ламбо в София, който да бъде инсталиран в градинката пред Народния спектакъл.

С идеята се занимава съдружие „ Осем - има смисъл “, в което член е актрисата Ирен Кривошиева, майка на единствения биологичен наследник на Стефан Данаилов - Владимир. Легендата на българското кино и спектакъл умря на 76-годишна възраст на 27 ноември 2019 година Според персоналното му наследство цялото завещание, в това число и движимостите от вкъщи му станаха благосъстоятелност на сина му Влади.

Тъй като той живее и работи като доктор в Америка и няма по какъв начин да движи организацията на търга, с това се е заела майка му Ирен. Преди две години Столичният общински съвет позволи да има монумент на Данаилов, само че не пред Народния спектакъл, а в софийския квартал „ Лозенец “ , наоколо до дома му, където до последно живееше. Ирен Кривошиева обаче не е съгласна с това решение и го апелира. Тя е твърдо решена да издейства място на статуята пред Народния спектакъл. Избрани са и създателите на монумента - скулпторите Вежди Рашидов и Красимир Ангелов. Двамата създатели имат подготвен план и са в очакване да стартират работа по него.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР