Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей заяви днес, че Техеран

...
Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей заяви днес, че Техеран
Коментари Харесай

Али Хаменей: Американците нарушиха безнаказано ядрената сделка и не дават гаранции, че няма да го направят отново

Иранският висш водач аятолах Али Хаменей съобщи през днешния ден, че Техеран няма да одобри " непреклонните " претенции на Вашингтон в договарянията за възобновление на съглашението от 2015 година за иранската нуклеарна стратегия. По думите на аятолаха Съединени американски щати не дават гаранции, че няма да изоставен още веднъж контракта.

" Американците постъпиха напълно плахо и злонамерено ", сподели Хаменей, представен от иранската телевизия. " Те един път нарушиха безнаказано нуклеарната договорка, като излязоха от нея. Сега намерено споделят, че не дават гаранции, че няма да го създадат още веднъж ", добави той.

От 9 април представители на Иран и шест международни сили са в договаряния за възобновление на нуклеарната договорка, която преди три години бе денонсирана от тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп с аргумента, че облагодетелства Иран. През 2018 година Съединени американски щати възобновиха глобите против Иран, който в отговор поетапно стартира да нарушава рестриктивните мерки, наложени върху нуклеарната му стратегия.

Шестият кръг от непреките договаряния сред Техеран и Вашингтон беше отсрочен на 20 юни, т.е. два дни след избирането на радикалния свещеник Ебрахим Раиси за президент на Ислямската република.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР