Иранският президент Хасан Рухани заяви, че основен външнополитически приоритет на

...
Иранският президент Хасан Рухани заяви, че основен външнополитически приоритет на
Коментари Харесай

Опазването на ядрения договор е приоритет номер едно на Иран

Иранският президент Хасан Рухани съобщи, че главен външнополитически приоритет на новото му държавно управление ще бъде отбраната на нуклеарното съглашение на страната от Съединени американски щати.

Хасан Рохани завоюва президентските избори в Иран

" Най-важната работа на нашия външен министър е първо да отбрани съглашението и да не разрешава на Съединени американски щати и други врагове да реализират задачата си ", сподели Рухани пред Народното събрание преди избор на доверие на новия кабинет, имайки поради контракта от 2015 година сред Техеран и групата 5+1 - Съединени американски щати, Русия, Китай, Франция, Англия и Германия.

Изказването на президента идва, откакто преди седмица Рухани съобщи, че страната му е подготвена да излезе от съглашението, в случай че Съединени американски щати не престават да постановат нови наказания против Техеран. Те от своя страна бяха въведени, откакто Иран организира ракетни проби, за което получи обвиняване от Вашингтон, че нарушава духа на съглашението.

Тръмп: Съединени американски щати и Израел могат да заявят, че Иран в никакъв случай не би трябвало да има нуклеарно оръжие

Въпреки това съгласно Рухани договорът остава желан вид за Иран.

По думите му втората най-важна отговорност на външното министерство ще бъде стопанската система на страната. " То би трябвало да помогне за набирането на задгранични вложения и технологии ", съобщи президентът.

По-рано този месец Рухани стартира втория си мандат като президент, откакто през май завоюва изборите за държавен глава с болшинство. По тематиката Иран възнамерява да създава кораби с нуклеарни двигатели
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР