Иранският президент Ебрахим Раиси и саудитският престолонаследник принц Мохамед бин

...
Иранският президент Ебрахим Раиси и саудитският престолонаследник принц Мохамед бин
Коментари Харесай

Иран и Саудитска Арабия против военните престъпления срещу Палестина

Иранският президент Ебрахим Раиси и саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман разискаха . Това е първия телефонен диалог сред двамата водачи след договорката с посредничеството на Китай сред, оповестява " Ройтерс ".

Телефоният им диалог идва на фона на.

Раиси и саудитският престолонаследник разискаха " нуждата да се постави завършек на военните закононарушения против Палестина ", оповестиха иранските държавни медии.

Принц Мохамед бин Салман от своя страна " удостовери, че к ралството поставя всички вероятни старания в връзката с всички интернационалните и районни страни, с цел да спре продължаващата ескалация " , сподели саудитската държавна осведомителна организация SPA. Принцът също по този начин акцентира несъгласието на Саудитска Арабия със офанзивите против цивилни по какъвто и да е метод.
 Иран упрекна Израел в
Иран упрекна Израел в " геноцид " и нарушение на интернационалните контракти

Според иранския президент цялостната обсада нарушава всички съществуващи интернационалните контракти

Саудитска Арабия и Иран се споразумяха да възобновят връзките си през март тази година според договорка, контрактувана от Китай. Преди това враждата им бе заплашила стабилността и сигурността в Персийския залив и оказа помощ за разпалването на спорове в Близкия изток, от Йемен до Сирия.

Високопоставен чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати разяснява диалога на Раиси с престолонаследника, като посочи, че Вашингтон, който твърдо поддържа Израел в битката му против " Хамас " и е в " непрекъснат контакт със саудитските водачи ".

Служителят добави, че Съединени американски щати желаят от своите сътрудници с канали или връзки с " Хамас ", ливанската " Хизбула " или Иран " да накарат " Хамас " да се откаже от своите офанзиви,, да държат и да държат ".
 Експерти на Организация на обединените нации: Израелските удари по Газа са
Експерти на Организация на обединените нации: Израелските удари по Газа са " групово наказване "

Те обръщат внимание на продължаващата 16-та година блокада на линията Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР