Иранският Корпус на гвардейците на ислямската революция предупреди Европейския съюз

...
Иранският Корпус на гвардейците на ислямската революция предупреди Европейския съюз
Коментари Харесай

Иранският Корпус на гвардейците предупреди ЕС да не прави грешка, като го включи в списъка с терористи

Иранският Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война предизвести Европейския съюз да не прави " неточност ", като го включи в листата с терористичните групи.

В сряда членовете на Европейския парламент гласоподаваха за включването на Корпуса в листата на терористите на 27-членния блок " в светлината на терористичната му активност, репресиите против протестиращите и доставката на дронове на Русия ".

Гласуването е необвързващо, само че идва на фона на идното стягане на глобите против ислямската република през идната седмица.

" Ако европейците създадат неточност, те би трябвало да поемат следствията ", сподели началникът на гвардейците генерал-майор Хосейн Салами.

Европейският съюз " счита, че с сходни изказвания може да разклати тази голяма войска ", сподели Салами.

Гвардията, образувана малко след Ислямската гражданска война от 1979 година, дава отговор пред висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей и разполага със лични сухопътни, военноморски и въздушни сили.

Съединените щати към този момент са сложили както Корпуса, по този начин и неговото задгранично поделение, силите " Кудс ", в своя лист на " задгранични терористични организации ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР