Иранският Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР) се предвижда

...
Иранският Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР) се предвижда
Коментари Харесай

Великобритания смята да обяви Революционна гвардия на Иран за терористична организация

Иранският Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война (КГИР) се планува да бъде разгласен от Англия за терористична организация след 10 заговора за похищение или ликвидиране на хора на английска земя предходната година, оповестява в. " Дейли телеграф ", представен от Българска телеграфна агенция.

Очаква се този ход да бъде разгласен в идните седмици. Решението е подкрепяно от английската вътрешна министърка Суела Бревърман и държавния министър по сигурността Том Тугендхат, показва изданието.

Определянето на КГИР за терористична организация значи, че ще се счита за закононарушение принадлежността към групата, наличието на нейни срещи, носенето на нейната емблема на обществено място или насърчаването на поддръжка за нейните действия. По този метод КГИР ще бъде приравнен от правна позиция на организациите Ал Каида и " Ислямска страна ", отбелязва вестникът.

Ръководителят на английската работа за сигурност " МИ-5 " Кен Маккалъм посочи в тирада през ноември заканите за Англия от иранския режим. " Иран съставлява директна опасност за Англия посредством своите нападателни разследващи служби... това включва упоритости за похищение или даже ликвидиране на британци или намиращи се във Англия хора, възприемани като врагове на режима. Установили сме най-малко 10 сходни закани единствено от януари ", съобщи той.

През декември Тугендхат сподели, че Иран е траял да прави заприказва против английски цели макар заявката на Маккалъм.

Миналата седмица КГИР арестува седем души, свързани с Англия, поради антиправителствените митинги в Иран. Британският министър-председател Риши Сунак прикани Иран да спре за задържа хора с двойно поданство и сподели, че тази процедура не би трябвало да бъде употребена за придобиване на " дипломатически лостове за въздействие ", показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР