Иранските власти потвърдиха след първоначалното отричане, че украинският самолет, в

...
Иранските власти потвърдиха след първоначалното отричане, че украинският самолет, в
Коментари Харесай

Иран потвърди, че е свалил украинския самолет заради "непростима грешка"

Иранските управляващи потвърдиха след първичното отказване, че украинският аероплан, в който 176 души починаха малко след политане от Техеран, е свален поради човешка неточност.

Потвърждението пристигна, откакто западни служби и водачите на Канада и НАТО обявиха, че въз основата на наличните доказателства считат, че самолетът е бил ударен от ракета. Това съмнение изрази и американският държавен секретар Майк Помпео.

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф бе първият, който разяснява тематиката. В " Туитър " той съобщи, че злополуката в Техеран е породена от човешка неточност и " американския авантюризъм ". Според пресслужбата на президента Ханас Рохани Иран надълбоко съжалява, за " непростимата неточност " и отговорните за нея ще понесат отговорност. " Необходимо е да се вземат ограничения за премахване на слабостите в системата за противовъздушна защита на Иран, с цел да не се повтори още веднъж сходна покруса, " продължава изказването на Рохани.

В изказване по държавната телевизия тази заран иранското министерство на защитата посочи, че самолетът е летял покрай сензитивен боен обект, принадлежащ на Революционните гвардейци, и е бил свален несъзнателно заради човешка неточност. Виновниците ще бъдат предадени на правосъдния орган на министерството на защитата и ще им бъде потърсена отговорност.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР