Ирански шофьор на камион, който се оказал загубен в Полша,

...
Ирански шофьор на камион, който се оказал загубен в Полша,
Коментари Харесай

Поляци купиха камион на ирански шофьор, за да се прибере у дома

Ирански водач на камион, който се оказал изгубен в Полша, откакто автомобилът му се развалил на пътя, получи помощ от локални поданици, които започнаха акция за набиране на средства, предава AFP.
Поляците събрали задоволително пари, с цел да купят на водача напълно нов камион.
За няколко дни, зовът за помощ, оповестен на полски уеб страница, събрал повече от 250 хиляди злоти в дарения (59 хиляди евро) за водача на име Фардин Каземи, добавя организация Фокус. 
Каземи, който не принадлежи към транспортна компания и работи самичък, е бил заставен да спи в своя негоден камион, откакто той се е развалил покрай полско градче, откакто пропътувал повече от 5 хиляди км.
Но локалните поданици донесли на водача храна и го подслонили за няколко дни, до момента в който намерят решение на казуса му.
„ Много съм признателен на прелестната полска нация за (тяхната) гостоприемност “, разяснява Каземи.
Той е носил пратка от стафиди до Полша и е трябвало да продължи пътя си до Чехия, с цел да получи друга стока, която да транспорти до Иран. След като историята на Каземи се разчула в интернет, полските водачи на камиони се обединили и събрали пари и хора, които да оказват помощ на иранеца да поправи камиона си. Когато това се оказало невероятно, те решили да съберат средства и да му купят нов. Такъв бил открит, откакто били събрани средства, само че производителят – холандската компания “DAF ” – в последният миг се отказала от това да продаде камион на ирански жител от боязън от американски наказания. Все отново уредниците на благотворителната акция остават оптимистични, че Каземи скоро още веднъж ще се върне на пътя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР