Иранската Революционна гвардия взе под контрол плавателен съд в Персийския

...
Иранската Революционна гвардия взе под контрол плавателен съд в Персийския
Коментари Харесай

Иран задържа нов танкер за контрабанда на гориво

Иранската Революционна армия взе под надзор кораб в Персийския залив за хипотетична контрабанда на 250 000 литра дизелово гориво към Обединените арабски емирства, заяви в понеделник организация ISNA, представена от БГНЕС.
" Той беше арестуван покрай иранския остров Голям Тунб в Персийския залив... екипажът беше предаден на законните управляващи в южната провинция Хормозган ", заяви ISNA, без да прецизира националностите на членовете на екипажа.
Операцията съответства с нарасналото интернационално напрежение след нахлуване през уикенда против огромни нефтени съоръжения в Саудитска Арабия, дълготраен зложелател на Техеран.
Отговорността за офанзивата бе поета от подкрепяното от Иран бунтовническо придвижване на хуситите, само че Съединените щати упрекнаха самия Иран за стореното. Иран отхвърля обвиняването.
Иран, който има едни от най-ниските цени на горивата в света заради сериозните дотации и рухването на националната си валута, се бори с всеобща контрабанда на горива по суша в прилежащи страни и по море до арабските страни от Персийския залив.
Иран ускори битката си с контрабандата на гориво по-рано този месец. Тогава бреговата защита залови транспортен съд за контрабанда на гориво в Персийския залив и задържаха 12-те му членове на екипажа, които са филипинци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР