Иран заяви, че извършената този месец атака с дронове и

...
Иран заяви, че извършената този месец атака с дронове и
Коментари Харесай

Иран защити атаката на йеменските бунтовници над саудитски петролни инсталации

Иран съобщи, че осъществената този месец офанзива с дронове и ракети на йеменските бунтовници против саудитски петролни съоръжения е била демонстрация на законна самозащита от страна на съюзените с Техеран хуси, съобщи Асошиейтед прес.

Хусите поеха отговорността за нападението от 14 септември, въпреки и Саудитска Арабия да съобщи, че то "безспорно е било спонсорирано от Иран ". Саудитска Арабия води война с хусите в Йемен от март 2015 година

Иран отхвърля да носи отговорност за офанзивата и предизвести, че всяка ответна офанзива против него ще докара до тотална война.

Говорителят на иранското външно министерство Абас Мусави през днешния ден дефинира саудитските обвинявания като безпочвени и добави, че Иран поддържа хусите с "духовни и политически " средства.

В излъчено през вчерашния ден изявление за предаването на Си Би Ес "60 минути " саудитският принц престолонаследник Мохамед бин Салман съобщи, че "само вманиачен човек би нападнал " саудитски петролни обекти и прикани за "силни и твърди дейности за въздържане на Иран ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР