Иран заплаши да задържи британски петролен танкер, ако не бъде

...
Иран заплаши да задържи британски петролен танкер, ако не бъде
Коментари Харесай

Иран заплаши да конфискува британски танкер, ако не пуснат техния от Гибралтар

Иран заплаши да задържи английски петролен танкер, в случай че не бъде освободен иранският супертанкер, арестуван от английските кралските морски пехотинци, съобщи някогашният пълководец на иранската Революционната армия, оповестява Independent.
Мохсен Резаи разяснява, че е " обвързване " на Иран да работи по същия метод и да задържи английски петролен танкер, в случай че иранският транспортен съд бъде неотложно освободен.
Британските кралски морски пехотинци задържаха петролен танкер в Гибралтар, обвинен в преместването на нефт в Сирия в нарушаване на наказания на Европейски Съюз, трагична стъпка, която може да ескалира борбата сред Запада и Иран.
Кралските морски пехотинци превзеха танкера " Грейс 1 ", откакто кацнаха през нощта с хеликоптер на движещия се транспортен съд. Техеран към този момент прикани английския дипломат и изрази " доста мощното си несъгласие против противозаконното и недопустимо завладяване " на кораба. Страната упрекна Англия и в дейности под диктата на Съединени американски щати.
" Ако Англия не освободи иранския петролен танкер, задължението на (иранските) управляващи е да конфискуват английски петролен танкер. Ислямски Иран в своята 40-годишна история в никакъв случай не е инициирал военни дейности в нито една борба, само че също по този начин в никакъв случай не се е колебал да реагира на насилниците ", добавя Резаи.
28-членният екипаж на иранския супертанкер е разпитван като очевидци, а не като обвинени в закононарушения, изясняват управляващите в Гибралтар. Полицията и митническите чиновници на Гибралтар остават на борда на кораба, с цел да довършат следствието си, само че кралските морски пехотинци към този момент не са там, оповестява Reuters.
Вчера Гибралтар съобщи, че има основателни аргументи да счита, че иранският танкер е превозвал недопечен нефт за рафинерията в Банияс в Сирия.
Европейски Съюз наложи наказания на страната през 2011 година поради репресии на Башар Асад против продемократичните стачкуващи, което след това прерасна в революция.
Официалният представител на премиера Тереза Мей разяснява: " Ние приветстваме това твърдо деяние, с цел да наложим глобите на Европейски Съюз против сирийския режим и поздравяваме гибралтарските управляващи, участващи в сполучливото осъществяване на интервенцията тази заран. Това изпраща ясно обръщение, че нарушаването на глобите е недопустимо. "
Британското външно министерство също приветства " твърдото деяние " на гибралтарските управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР